Nagu enamus leiutisi, sündis see „karpki" pooleldi juhuslikult, samas ka häda sunnil. Krenil oli vaja väikevenda hoida, kuid kuidas seda hoiutööd kaasaegsemalt, „targemalt" teha, see pani mõtlema.

Rääkimata siinkohal tehnilistest üksikasjadest ja „loomingulistest piinadest" ütleme kohe välja, et valvekarp pidi vabastama leiduri rutiinsest lapsehoiust ning andma kogu vajaliku informatsiooni valvekarbi seadmete abil elektroonilisel teel otse leidurile. Et võistlusele sõidu päev lähenes kosmilise kiirusega, siis tuli aparaadi viimistlemisel ajanappus kätte, kuid oluline töö sai tehtud - koos aparaadiga võeti ju kaasa „idee ja selle teostus", millest piisas, et vastu võtta žüriilt diplom ja hõbemedal. Ja seda suurel rahvusvahelisel konkursil, kus oli osalejaid 41 riigist, kokku 135 õppuri ja 113 projektiga! Suur edu ja tunnustus hajutasid muremõtted ja kahtlustused, mis iga sellise töö puhul ette tulevad. Kren sai kindlust ja usku oma võimetesse. Väike, suurele ilmale tundmatu Kadrina alevik kanti kaardile koos Kren Koosapoja ja tema juhendaja- õpetaja Karl Meosega. Leiutis kui vastsündinud lapsuke sai inglisekeelseks nimeks Portable Security Monitor - PSM.

6.mail, pärast kolmepäevast osalemist Thbilisi võistlusel, saabusid asjaosalised tagasi koju. Kooliõuel ootasid Kreni ja tema juhendajat Karl Meost klassikaaslased ja sõbrad.

Oli hõiskamist, oli tervitusloosung, oli palju lilli, olid oma klassi neidude kallistused...

Krenist oli saanud rahvusvaheline leiutaja, suure hõbemedali omanik!