Koolis töötab sel õppeaastal 13 pedagoogi, kümnel neist on kõrgharidus. Lühemat või pikemat aega on koolis töötanud 45 õpetajat. Esimestest õpetajatest töötab ka praegu Margus Laugesaar (akordion, klassikaline kitarr). Staažikamad õpetajad on Tiit Tammar (puhkpillid), Marian Kullerkupp (solfedžo, muusikalugu) ja Marika Soone (kunstiõpetus). Teenekas klaveriõpetaja Silvi Ugaste töötas koolis aastatel 1993-2012. Selle aja jooksul lõpetas kooli tema õpilasena 24 õppurit. Tantsuõpetajatena töötasid Ivi Lehtmets, Anita Jugaste ja Ingrid Pärnamäe. Tantsuosakonnas käis 372 õppurit. Vähese huvi tõttu suleti tantsuosakond 2011. aasta septembris. Paljud noored tegelevad hobi korras tantsuga huviklubis Cadencia.

Kunstiosakonnas (koos ringidega) on kokku käinud 370 õppurit. Muusikaosakonna nimekirjas on kokku olnud 411 õppurit, nendest on lõpetanuid 93. Kahjuks ei jõua paljud õppurid mitmesugustel põhjustel lõputunnistuseni.

Kõige populaarsemaks pilliks on olnud klaver, kuid õppijaid on leidunud nii puhkpillidele kui ka keelpillidele.

Mõned aastad koolis jõude seisnud ksülofon on leidnud lõpuks mängija, kelleks on Hans Johan Erikson (õpetaja Kristjan Kallas). Tema edukas ja meisterlik esinemine juubelikontserdil kinnitas, et instrument (õigemini - pulgad) on sattunud õigetesse kätesse.

Kokku on aastatel 1989- 2013 kooli õppurite nimekirjas olnud 1153 õppurit, kellest mitmed on õppinud mitut huviala. Kooli oli 2013. aastaks lõpetanud 147 õppurit. Osalemine konkurssidel. Vilistlased jätkavad kõrgtasemel

Paljud õppurid on esinenud Virumaa I regiooni konkurssidel ja festivalidel. Koolil on mitmeid toredaid traditsioone, korraldatakse kontserte ja osaletakse maakondlikel, piirkondlikel ja vabariiklikel muusikaüritustel ja näitustel.

Mitmed kooli vilistlased jätkavad oma muusikuteed kõrgema astme muusikaõppeasutustes. 2013. aastal asusTallina Ülikooli kunstide instituudi muusika õppekava alusel õppima Maibrit Puusepp, kes lõpetas klaveri eriala õpetaja Silvi Ugaste juures.

2012. aastal astus Heino Elleri nimelisse Tartu Muusikakooli rütmimuusika osakonda laulu erialale õppima Mari Soone (lõpetanud viiuli huviala (õpetaja Sirje Tambi), vabaõppes õppinud pop-jazz laulu (õpetaja Eve Vunk).

2013. aastal jätkab ta alustatud muusikaõpinguid Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias koolimuusika erialal.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lõpetas flöödi erialal kooli vilistlane Riina Kalmet. Samas kõrgkoolis õppis viiuli erialal ka Mary-Ann Eessaar, kes nüüd õpib Hollandis Utrehti kõrgemas kunstidekoolis viiulit. Kooli esimene lõpetaja Indrek Jurtšenko (lõpetas akordioni erialal 1991. a., õpetaja Margus Laugesaar), laulis Eesti Rahvusmeeskooris, osaleb mitmetes muusikaprojektides ning töötab praegu Tapa valla kultuurijuhina.

Priit Rusalepp lõpetas Tartus Elleri-kooli trompeti erialal, on töötanud Kadrina pasunakoori abidirigendina, jätkates õpinguid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias trompeti erialal. Need on vaid üksikud näited Kadrina kunstidekooli õppurite edasipüüdlikust tegevusest. Muusikaga tegelevad paljud Kadrinast otsa kätte saanud endised õppurid, lauldes erinevates koorides, musitseerides ansamblites või orkestrites mängides.

Juubelikontsert vääris oma nime

Kahetunnine kontsert peegeldas huvikooli igapäevast elu ja õppetööd. Et õppurid ja nende õpetajad omavahel tihedalt suhtlevad, on seotud muusika ja kunsti õppimise spetsiifikaga. Nn massitöö meetoditega kunstialadel edu ei saavuta, sest iga õppur on „oma näoga" ja tema pürgimused kunsti või muusikaga tegelemisel tahavad peenetundelist toetamist. Sellega tuleb kõige paremini toime kvalifitseeritud ja praktikat omav pedagoog, kes suudab luua usaldusliku sideme oma õpilasega. Paistab, et seda tundlikku tõde Kadrina kunstidekoolis mõistetakse.

Siinkohal pole võimalik kogu kontserdi kava ümber jutustada ning selleks puudub ka vajadus. Need, kes kuulajana huvikeskuse saalis istusid, said kontserdile ise kaasa elada.

Õpetajate käsikellade ansambel „helistas kontserdi sisse". Valla poolt sai direktor Eve Vunk kena ja vajaliku istumisaluse - nahkse kattega tugitooli. Päris õnnitlemiseks läks kontserdi lõppedes.

Kontserdil andsid oma väärika panuse ka vilistlased, kes sellega ühtlasi meenutasid oma siinseid õppuriaastaid. Endast andsid märku ka eelkooli pisikesed muusikuhakatised.

Väike Klara Kiur väljendas plokkflöödil oma hingelist seisundit, kui esitas Karl August Hermanni pala „Süda tuksub"... Staažikas õpetaja ja akordionivirtuoos Margus Laugesaar odavaga ei lepi: tema esitas leedulase Ionas Tamuljonise „Partita", tehnilise ja uuekõlalise osa pikemast teosest. Kunagi klarneti (puupill) erialal kunstidekooli lõpetanud Priit Rusalepp, on „üle kolinud" trompetile (vaskpill), õppides seda pilli Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Klaveril saatis teda Denis Kasparovitch, pedagoog siinsamas koolis, aga tuntud laiemalt ka organistina.

Eessaarede pere ühe väärika esindajana tuli publiku ette viiuldaja Mary-Ann Eessaar, kelle õpingute ring on jõudnud Hollandisse Utrechti kõrgemasse kunstikooli.Tema esitatud Arvo Pärdi „Fratres" kuulub juba muusika kõrgpilotaaži maadele. Viiuldaja alustas juba 1993. aastal viiuliõpinguid, ja ikka siinsamas Kadrina kunstidekoolis.

Pianistidest andsid tubli elamuse tervele saalile õed Viised. Eva Kaarin Viise õpib Tallinna Ülikoolis, on ka klaveri huviala vilistlane, esitas maailmakuulsa Eric Claptoni „Change of World", saates ise vokaalpartiid klaveril. Anna Elisabeth Viise (õpetaja Denis Kasparovitch) sai paraja üleolekuga jagu Mozarti „Sonaadi" I osast, mängides suurt klassikut peast!

Meelde jäi ka Bertha Kiur, kes õpib Tartus Elleri-koolis, kes suure sisseelamisega esitas Paul Bonneau „Kapriisi valsivormis".

Eespool oli juttu jõude seisnud ksülofonist ja selle „käivitajast" Hans Johan Eriksonist õpetaja Kristjan Kallase kaasaaitamisel. Kontserdil saatis mängijat klaveril Denis Kasparovitch. Sellega sai sisukas kontsert oma lõpu.

Järgnes pikk õnnitlejate tänuvoor. Aitäh õpetajatele õpetamise eest, aitäh õppuritele, et vastu pidasite!