Loomulikult ei tule esikohad ning kiituskirjad suure tööta. Õpilased peavad harjutama pille tundides ning ka kodus. "Eks konkursivõidud on paljuski sõnum sellest, et koolis on hea töökeskkond. Õpetajad ja õpilased saavad hästi läbi ning veavad ühist vankrit," leidis Konsa.

Millised olid õpilaste saavutused? Koolijuht tundis rõõmu, et kaks aastat tagasi loodud klarnetieriala on ennast tõestanud. Suure sammu edasi tegi klaverieriala, saades mitu esikohta.

Tublid pianistid

Esimesed head tulemused saadi novembris, kui Tabasalus toimus Loode-Eesti muusikakoolide konkurss.

Esikoha sai Ursula Väljaotsa õpilane Sofi Kamilla Lõssenko.

Teisele kohale tulid Sarah Nehari ja Marlen Müller.

Edu jätkus aprillis pianistide Loode-Eesti konkursil. Lõssenko ja Lehari tõid koju esikohad nooremas klassis. Vanematest saavutas kolmanda koha Müller.

"Sofi Kamilla on kiirelt arenev ning talendikas tüdruk," kiitis Konsa.

Pianistide edu lõid aga üle vask- ja puupuhkpillide õpilased. Tabasalus peetud Loode- Eesti konkursil said esikohad tenorhornil Erik Kotkas ja Dominik Klimenko. Martin Linna tenorhornil, tuubamängija Mihkel Roomet, trompetistid Enriko Armand Kalk ja Alexander Ruubel said teise koha. Koju jäid ka kolmandad kohad. Poisse õpetab Valdo Rüütelmaa. Tema juhitud orkestrid tulid Eesti noortekonkursil teisele kohale.

Sauel toimunud puupuhkpillide konkursil tõid esikoha Moona Õunamaa (plokkfööt) ja Triin Teneli Tammik (klarnet). Õpetavad neid Natalia Kostrõkina ja Katri Kaasik.

"Teisi kohti oli kokku kolm - Reeli Pao klarnetil, Saara Pais ja Sandra Väizene plokkflöödil. Kolmandaid kohti oli kokku kuus ning lisaks sai minu õpilane diplomi," loetles Kalev Konsa.

Edu ja kordaminekuid jätkus ka teistele erialadele. Nii tõi 25. aprillil Viljandi üleriigiliselt võistumängimiselt esikoha väikekandlel Karolin Härm. Kolmas koht kuulus Karmen Juhkamile. Õpetaja on neil Leanne Barbo.

Märtsi esimesel päeval Kiilis peetud Loode-Eesti keelpillimängijate konkursil sai 3. koha Mari-Liis Keldo õpilane Anna Vähi.

Luua kaks orkestrit?

Millised on kooli kevadsuvised ning kaugema tuleviku plaanid? Eelmisel nädalal esinesid saksofonikvartett ja veel paar õpilast koos direktoriga Tveri 3. muusikakoolis.

Tegu oli vastukülaskäiguga Venemaa muusikute visiidile tunamullu novembris. "Suvel külastab vanamuusikaansambel Gotlandi muusikapäevi.

Esinetakse saare tähtsaimas pühakojas ehk Visby toomkirikus," ütles Konsa.

Kaugematest plaanidest rääkides tahaks koolijuht avada tšello eriala. Samuti võiks kutsuda ellu keelpilliorkestri ja bigbändi. "Huvi muusika vastu on suur. MP3 ja arvutid ei ole naturaalpillidel mängimist välja suretanud. Aga eks plaanidele seab praegu piirid ruumikitsikus," ütles koolijuht.