Tavapäraselt on Merepäevade kavas sadamatevahelised väikelaevasõidud, hommikused päikesetõusukontserdid Tallinna lahel, Tallinn Race purjeregatt, suur hulk tasuta kontserte armastatud muusikutelt, avatud on kaubandustänav ning suur ja mõnus lasteala Vanasadamas jpm. Esmakordselt saab tänavu aga nautida näiteks Eesti Nukufilmi poolt pakutavaid filmielamusi päästeparvekinost, külastada Merepäevade meremessi ning teha ja näha palju muudki uut ja põnevat.

Ühe uuendusena toimuvad sel aastal väikelaevade sõidud seekord Vanasadama ja Noblessneri sadama vahel (varasemalt on need olnud Vanasadama ja Lennusadama vahel). Kogu Noblessneri sadama kaipealseid tegevusi aitab sel aastal korraldada tuntud Eesti muusika festival Eesti Pops.

Tallinna Merepäevad toimuvad 18.-20. juulini traditsiooniliselt kolmes Tallinna kesklinna sadamas – Vanasadamas, Lennusadamas ja Noblessneri sadamas.

Tallinna Merepäevad said alguse 2008. aastal, kui esmakordselt ühendasid jõud Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Meremuuseum ja Eesti Ajalooliste Laevade Selts. Sellest ajast on Tallinna Merepäevad kasvanud kiiresti Tallinna ja kogu Eesti üheks suuremaks iga-aastaseks rahvapeoks, mille peamine eesmärk on luua inimestele üha rohkem võimalusi pääseda oma kodurannalt merele ning näha ja kogeda ise seda põnevat elu, mida pakub üldse merendus laiemalt. Aastate jooksul on Tallinna Merepäevi külastanud lugematu hulk auväärseid ajaloolisi purjelaevu nii Eestist kui naaberriikidest. Näha on saanud jäämurdjaid ja sõjalaevu, vaadata puksiirlaevade tantsu ja muistset merelahingut, sõita laevadega Tallinna lahel ja kuulata mõnusaid kontserte ning palju-palju muud.