"Tallinn saab riigi toel võimsa ja kaasaegse keskkonnahariduskeskuse ja oli igati loomulik, et see tuli loomaaia juurde. Loomaaed on paik, mis loodushuvipisikuga nakatanud tuhandeid inimesi.

Keskkonnahariduskeskuses on olemas moodne laboratoorium, põhjalikud õppematerjalid ja avarad ruumid loengute ja ringide jaoks.

Loodetavasti purustab siinne keskus õige pea külastusrekordeid sama moodi, nagu hiljuti renoveeritud ja ülipopulaarne loodusmuuseum," ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Äsja valminud keskkonnahariduskeskuses on eluslooduse ja loovtöö klassid, näituste ruum, laboratoorium ja 149-kohaline auditoorium. Mitmesugused loodusringid pakuvad tegevust algklassidest kuni gümnaasiumi õpilasteni välja ning koostöös loomaaia spetsialistidega saab läbi viia põnevaid praktikume, õuesõpet või õpilasuurimusi. Lisaks on teemapäevade, filmiõhtute, näituste ja loengute kaudu haridusprogrammidesse võimalik kaasata nii väikelapsi kui peresid, pensionäre ja turiste.

"Tänu uuele keskkonnahariduskeskusele pakub loomaaed nüüd tegutsemisvõimalusi lisaks suvele ka talvel. Sealne laste loomaaed näiteks oma lemmik- ja koduloomadega ootab peresid aastaringselt. Loomaaia 75. sünnipäeva eel on kaasaegse loodushariduskeskuse valmimine parim kingitus nii loomaaiale kui ka kõigile Eesti inimestele," ütleb Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.
Keskkonnahariduskeskuse projekti tegid Allianss Arhitektid OÜ ja Innopolis Insenerid OÜ, ehitustööd teostas Ramm Ehitus OÜ koos paljude allettevõtjatega.

Uus loodushariduskeskus asub loomaaia lääneväravas aadressiga Ehitajate tee 150. Külastaja pääseb loomaaeda läbi uue maja fuajee. Täpsem info loomaaia lahtiolekuaegade, programmide ja ringitöö kohta on leitav loomaaia kodulehelt www.loomaaed.ee