Golfi mängimine ei tundu füüsiliselt just väga pingutav, aga seda peetakse ülitervislikuks harrastuseks. Kas ülitervislikuks teebki selle väike füüsiline pingutus, mida mäng nõuab?

Jah, golfi mäng on madala intensiivsusega spordiala ning ühe mänguringi jooksul läbitakse keskmiselt 10-11 km. Lisaks veel arvukad löögid ning harjutuslöögid. Kuna golfi mängitakse väljas, siis on ka värske õhu käes viibimine juba iseenesest tervislikum kui toas olles arvutimänge mängida. Ning ka päike annab meile vajalikke vitamiine ja energiat.

Soovitate seda ala nüüd päris mudilastele. Mis püsimatuid mudilasi selle mängu juures kinni hoiab ja järgmisse trenni meelitab?

Päris mudilaste treeningud on mängulised, toredad mängud koos teiste lastega ning positiivne emotsioon treeningust toob lapsed järgmisel korral tagasi. Päris pisikeste lastega väga palju golfi lööke ei harjutatagi, pigem keskendutakse keha põhiliigutuste arendamisele.

Kuidas igakuiseid kulusid planeerida, mis mänguharrastusega kaasnevad? Kas need on kopsakad?

Lastele on golfi mäng võrdlemisi taskukohane. Suuresta golfi treeningud maksavad augustikuus 25 eurot. Treeningud sisaldavad golfi õpet ning ka vajalikku varustust ja harjutuspalle. Esmalt ei ole noortel oma varustust vaja. Kui mängija hakkab võistlema ja tema tase muutub paremaks, soetatakse ka oma varustus, et treenida koguaeg ühe ja sama komplektiga. Kõikidel Eesti golfiväljakutel on alla13aastastel lastel rajal mängimine tasuta. Eeldus on mänguoskus ning täiskasvanud mängija kaasas olek. Ka noormängijatel vanuses 13-21 on enamasti mängimine soodsam.

Mille poolest võiksid golfi mängivad lapsed teiste lastega võrreldes tugevamad olla?

Golfi mängivatel lastel on enamasti parem tervis kui neil, kes väga palju värskes õhus ei viibi ning palju ringi ei liigu. Golfi treeningutes osalevad lapsed saavad kindlasti kaasa väärtused, mida golf endas läbi ajaloo on kandnud - ausus, viisakus ning lugupidamine.