Muidugi võib siin laskuda ehteestlaslikku hala ning enesekiituse valda ning öelda, et kui tahad ikka läbinisti ausat ning omakasupüüdmatut inimest, siis vali eestlane, aga muresid pidavat Bulgaarias selle leevi kursiga tõesti olema.

Varna linnas vahetatakse valuutat häbematult või häbenematult palju. Vähemalt tõestavad seda rohked ja rohked valuutavahetusputkad. Siin on kas „ikka veel see aeg“ või jääbki siin nii – kultuurid on ju erinevad.

Igatahes soovitas Maalehe reisirühma giid Tea Reinvald käituda nii: kõige kindlama kursi saad siis, kui vahetad juba enne reisile tulekut Eestis. No hotellis ka petma ei hakata. Tänaval võid saada ühe sama vahetusraha eest väga erineva koguse leeve. No näiteks lisandub komisjonitasu või lihtsalt unustatakse sulle mõni rahatäht anda.

Kui sulle nii tundub, tee kohe lärmi. Kui juba putka juurest eemale lähed, võid muidugi lärmata nii palju kui kulub, aga seda maakeelset sõimu võib hädapärast vaid võõramaiseks folklooriks liigitada.

Õhtusel ajal soovitatakse leeve vahetama minna mitmekesi. Õige ka, rahvast sagib siin igasugust, ööd on aga pimedad. Keegi võib su leevidega kaduda nagu vits Musta merre.

Oota, aga kurss ise? No umbes 1: 1,93.
Valuutavahetuspunkt tänaval