Kui sead kadusid võpsikusse ja elavad väidetavalt siiani Piirissaarel, siis Meeksi jahimehed käisid ja viisid oma koerad ära. Tommit ei tahtnud keegi, kuigi saarele jõudnud kutsu kohta levitati sõna nii siin- kui ka sealpool piiri. "Koer lonkas ja oli kehvas seisus, aga kodustasime ta ära ja nüüd ta ongi siia jäänud," räägib Sakk koerast, kes hoiab nüüd tema ligi, kuid on ka kõigi teiste inimestega sõbralik.

Kui metssigu on Piirissaarel terve trobikond, siis ühtegi kodusiga või lehma pole juba ammu. Viimased lehmad viidi lihakombinaati paarkümmend aastat tagasi väga proosalisel põhjusel. Kui saare ainuke pull ei jõudnud enam mehetegusid teha, jäid lehmad ahtraks, kuna vanausulised ei tunnista kunstlikku seemendust. Nii ei tulnud ka vasikaid ja lehmad lõpetasid piima andmise.

Võib kahelda selles, kas Tommi Ivanovitši lugu vastab tõele või on pigem turistide lõbustamiseks, kuid Piirissaarele tasub tulla igal juhul. Ainuke Eesti idaosas asuv saar erineb Lääne-Eesti saartest tunduvalt. Septembri lõpuni käib Piirissaarele Laaksaare sadamast ka regulaarne laevaliiklus.