Taldrikugolfi ehk disc golf’i mõtles 1970. aastal välja Ed Headrick. Traditsiooniline golf ja taldrikugolf on paljuski sarnased. Mõlemas mängus on tähtis vähima löökide või visete arvuga märki tabada.

Taldrikugolfis on raja lõpus augu asemel spetsiaalsed korvid, mille sisse peab taldrik maanduma. Eestisse jõudis taldrikugolf kümmekond aastat tagasi, kui Pärnumaale Jõulumäele pandi üles esimesed korvid. Lisaks Nõmmele saab Tallinnas taldrikugolfi mängida ka Pirital, kus rada valmis eelmisel aastal.

Nõmme Õpilasesinduste Liidu noored käisid
möödunud laupäeval taldrikugolfi proovimas.
(foto: Nõmme Seikluspark)
«Professionaalid kasutavad mängimiseks kümneid erinevaid kettaid – kettavalik sõltub korvi kaugusest, ilmaoludest, tuule suunast –, kuid tavalisele harrastajale, kes tahaks lihtsalt värskes õhus mõnusasti aega veeta, piisab kahest-kolmest. Üks ketas kaug- ja teine lähiviseteks ning soovi korral kolmas vahepealsete visete tegemiseks. Ühe ketta hind jääb 10 euro kanti,» selgitas Indrek Sarvin Nõmme Sõnumitele kaks aastat tagasi.

Taldrikugolfikettaid saab kõige lähemalt laenutada ja osta Nõmme seikluspargi paviljonist (Nõmme spordikeskuse territooriumil, Külmallika 15a). Seikluspargist saab ette teatamisel tellida ka koolitust-koolitajat.

Taldrikugolfiraja rajas Nõmme Seikluspark OÜ Matkasport toel.