Eile keskpäeval tõidki Saku õlletehase töötajad sajandialgusest inspireeritud 1910. aasta mudelil põhineva Ford T uunikumautoga puukastidesse pakendatud Pühadepruuli vanalinna, õlletehas jagas esimesed kastid oma vanalinna partneritele.

Vanalinnas Korstnapühkija kuju juures andis Saku õlletehase juht Pühadepruuli ning omapoolse tervituse üle muuhulgas ka restorani Mekk peakokale Rene Uusmehele.

„Pühadepruul on mitmekülgse maitsega, kergelt mõrkjas ja sobib hästi nii kalasuupistete kui liharoogade kõrvale,“ tõi esile restorani peakokk, lisades, et jõluõllele on koostatud restoranides ka erimenüü.

Kastein selgitas, et taanlased tähistavad oma pidupäeva „J-dag“ täna pühadeõluga Julebryg. Taanlaste jõulupäeva põhivärvideks on sinine ja valge, kümnetes pubides üle riigi jagavad sini-valgetes jõuluvana kostüümides Carlsbergi õlletehase töötajad külastajatele tasuta jõuluõlut. Saku õlletehases otsustati oma jõuluõlut hakata propageerima päev varem ehk novembri esimesel neljapäeval.

Igapäevases sombuses pealinna tänavmelus ei hakanud see väike tseremoonia ehk nii väga silma, esialgu tasuta jõuluõlut ei jagatud. Aga pole võimatu, et mõne aasta pärast tähistavad meie õllekultuuri sõbrad novembri algul oma jõuluõlle päeva hoopis suuremalt.

Saku jõuluõlu