Avanenud voorus on võimalik toetust küsida ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniteenuse osutamiseks ning süsteemi hooldamiseks vajalike seadmete, vahendite ja eriotstarbeliste sõidukite soetamiseks. Samuti ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni ehitiste juurdepääsuteede rekonstrueerimiseks. Projektid tuleb ellu viia hiljemalt 31. detsembriks 2015.

Uue vooruga muutus ka määrus, mille alusel toetust antakse. Muudatused puudutavad toetatavaid tegevusi ning abikõlblikke kulusid.

„Vähendatud on toetuse abikõlblike kulutuste alampiiri, mis on nüüd minimaalselt 50 000 eurot. Lisaks ei ole alla 500 000 eurose toetuse taotlemisel vajalik esitada mahukat majandus- ja finantsanalüüsi,“ toob KIKi veemajanduse juhtivkoordinaator Tiiu Noormaa välja mõned olulisemad muudatused.

Kõigi muudatustega on taotlejatel võimalik end kurssi viia määruse seletuskirja abil, mille leiab KIKi kodulehelt. Sealt leiab ka muud taotlemiseks vajalikud dokumendid.

Alates 2007. aastast on KIK suunanud kohaliku veemajandus edendamisse 472 miljonit eurot Euroopa Ühtekuuluvusfondi raha.