„Aednik on väärikas ja pikkade traditsioonidega eriala. Toidutootjast ja inimese ilumeele kujundajast on osatud alati lugu pidada,” ütles Eesti Aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastin. Tema sõnul on Eesti kutsekoolides suurepärased tingimused õppimiseks ja suur hulk häid õppejõude. „Haritud aednik on tööturul väga nõutud spetsialist. Võimalusi on mitmeid, alates oma ettevõtte loomisest kuni palgatöötajani Eesti tippettevõtetes,” lisas Strastin.

Tänavusel võistlusel võtavad mõõtu 12 õpilast Räpina Aianduskoolist, Luua Metsanduskoolis, Tallinna Kopli Ametikoolist ja Läti partnerkoolist.

„Noor Aednik 2015“ on kutsevõistlus, mille käigus selgitatakse välja Eesti parimad noored aednikud, kes õpivad kutsekoolis aiandusega seotud erialal. Lisaks juhib võistlus tähelepanu aianduse eriala tähtsusele. Võistlus toimub Maamessi Show Arenal kell 11.15–15.30 ning võitjaid autasustatakse kell 16.00.

Võistlust korraldab Räpina Aianduskool koostöös Sihtasutusega Innove. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Täpsem võistluse info ja ajakava on leitav SIIT.