Lapseeas elasin mõned aastad koos oma perekonnaga Saue vallas, Vanamõisa külas. Nüüd olen kolinud Saue linna, Vanamõisa külast eraldab mind ainult raudtee. Nii et kui vaja mõnele Vanamõisa vabaõhukeskuse üritusele minna, siis ikka otse üle põllu. Peod on toredad, alustatakse juba kevadel vara, lõpetuseks on Vanamõisa käsitöölaat koos suvelõpupeoga, mis on suur tõmbenumber ka mujalt tulnud rahvale. Suviti esineb seal väga palju erinevaid artiste, kes annavad suurepäraseid kontserte. Sügisel villitakse õunamahla.Talvel on ka jõulutralli.

Lisama pean veel ühe küla ja see on Albu küla, kus olen ise sündinud, kuid siiski mitte üles kasvanud, jõudsin ju Vanamõisa külla. Albus on ilus vana mõis, vanim Järvamaal. Üks vana mõisahoone on nüüd palju tuntust saanud toitlustuskoht Albu Toiduait. Lähedal on ka Kukenoosi rehi, kus on üritusi peetud. Üheks kontserdiks oli Tõnis Mägi  "Tarkus", kus ise ka kohal käisin ja sain suurepärase elamuse. 

Kõrval, Veteperes, asub üks kaunemaid kohti Eestimaal, see on A.H.Tammsaare Muuseum Vargamäel. Seal on kohal käinud ka Rakvere Teater ja lisan, et "Kõrboja peremees" võiks korduda.

Kersti

Vargamäel



Rakvere Teater koostöös Maalehega otsib sel suvel parimaid külasid ja Eesti sisu

Millist Eestimaad näed sina ja mis teeb ühest heast külast parima? Alati võib öelda, et oma küla on parim, kuid mis paneb sind sinna jääma? Kas on seal suvilaid, Soome saunu, lagunenud talumaju, uhkeid garaaže ja piimapukke või hoopis värvikaid naabreid, harrastussportlasi, imelikke põllukultuure või hoopis jaanitulesid, sünnipäevi, poe taga joomisi, karskusseltsi ja tantsurühma olenguid?

Saada meile lugu, veste või mälestus oma maailma parimast külast ja võimalusel lisa ka pilt. Kõik lood avaldame Rakvere Teatri kodulehel ning parimad palad jõuavad Maalehe veergudele. Teatri ja Maalehe kodulehtedele ilmub parimate külade kaart, nii et võib-olla just sinu õuele saabuvad suvel pealinna turistid ehedat ilu kaema. Etendusele tulles saad aga kaardilt vaadata, kas sinu teele jääb mõni parim küla.

Oma maailma parima küla kirjeldus või veste saada e-aadressil parimkyla@rakvereteater.ee ja/või merike.pitk@maaleht.ee.