Saaremaal on murtud sel aastal 61 ja vigastatud 14 lammast. Murdmiste piirkondades ja rajakaamerates on nähtud liikumas hunte ja murdmispaikades on tuvastatud hundijälgi.

Saaremaa on oluline lambakasvatuse piirkond, lammaste abil hooldatakse ka poollooduslikke kooslusi, mille heas korras hoidmine tagab paljude erinevate liikide säilimise. Hundirünnakud on lambakasvatajatele tekitatud olulist kahju. Vaatamata sellele, et maaomanikud on kahjude vältimiseks rakendanud ennetusabinõusid (karjakoerad, lipuliinid), on ründed kohati siiski jätkunud. Suuremad kahjupiirkonnad ja kõrge huntide arvukusega piirkonnad asuvad Lümanda, Üru, Kihelkonna, Kärla, Kuumi, Mustjala, Eikla, Aste, Võhma, Metsküla, Leisi, Karja, Pärsama ja Orissaare jahipiirkondades.

Keskkonnaamet on teinud otsuse, et Saaremaa osades piirkondades tuleb edaspidiste kahjustuste vähendamiseks võimaldada esialgu kahe hundi laskmine väljaspool jahiaega. Nuhtlusisendite küttimise võimalus antaks eespool nimetatud jahipiirkondade jahimeestele. Keskkonnaamet jälgib olukorda ja hindab otsuse mõju.