Alailma kipume olulisi asju unustama, kalendrisse saab kõik vajaliku üles märkida.

Thuni kalender ja tervisetabel

Kalendri kõige pikaajalisem rubriik on Thunide külvikalender. Seda järgides saab oma tegemisi sobitada universumi rütmidega. Peale selle, et Thuni kalender näitab ära kõige sobivamad päevad külvamiseks, istutamiseks või saagi koristamiseks, leiab iga kuu lõpus ka terve kuu üldisema ilmaennustuse.

Tänavu on “Maalehe aastaraamatus” suuremat tähelepanu pööratud terviseteemadele.

Tervise eest hoolitsemine on igapäevane asi, seetõttu on kalendrisse paigutatud tabel “Minu tervis”. Sinna saab teha märkmeid oma tervise, arsti soovituste, võetavate ravimite, vererõhu andmete jms kohta.

Samuti leiab aastaraamatust mitmeid tervist puudutavaid artikleid. Veel leidub raamatus nõuandeid ravimtaimede kogumiseks ja tarvitamiseks.

Aastaraamatusse on koondatud nõuandeid, mida on vaja aeg-ajalt jälle üle vaadata. Nii saab mälu värskendada toalillede hooldamise asjus või näpunäiteid, kuidas planeerida aeda, istutada lillesibulaid ja püsililli.

Nõuandeid igapäevaeluks

Tänapäeva talunik leiab aastaraamatust vihjeid põllutöömasinate soetamiseks ning hooldamiseks.

Kui käes on pime ja jahe sügis ning aiatööd tehtud, on aeg nautida õdusat toaelu. Nüüd on mahti muuta oma elu mõnusamaks isetehtud asjadega. Selleks leiab aastaraamatust mitmeid käsitööideid ja saab pidada plaani, kuidas jõuludeks valmistuda.

“Maalehe aastaraamat” ilmub novembris ja tellijad saavad selle koju postiga. Kõige mugavam ongi raamat ette tellida, et see juba selle aasta lõpuks teile koju jõuaks.