Arvan, et see on tavapärane olukord enne erakonna esimehe valimist. Kui meenutame kevadet, siis olid samuti esiplaanil erakonnad, kes julgesid mitme kandidaadiga esimehe valmistele minna. Ainukesena oli igav Reformierakond, kes kunagi kaht kandidaati delegaatide ette ei lase.

Aga olen omalt poolt teinud kõik, et uudiseid nii palju poleks. Tuleb aru saada, et erakonna esimeest ei vali meedia, teised erakonnad või Keskerakonna valijad, vaid 1092 Keskerakonna kongressi delegaati.

Miks te lähete appi Edgar Savisaarele, kes ise ütleb, et olete tema tervislikust olukorrast valesti aru saanud ja abi ei vaja?

Tõesti on keeruline pakkuda abi seal, kus seda ei taheta vastu võtta. Samas on küüniline, kui ma jään pealtvaatajaks olukorras, mille lahendamine on minu võimuses.

Samm, et ma tulen ise välja ja olen valmis võtma enda kanda erakonna esimehe töö, on aus lähenemine. Ma teen seda, sest ühelt poolt Savisaar ise oma ametitest loobuma ei hakka, ta ei pea seda vapraks lähenemiseks. Aga lisaks oma ametitele tuleb tal tegelda ka muuga: ei saa loobuda ajast, mis on ette nähtud tervise taastamiseks, ei saa loobuda ajast, mis läheb oma nime kaitseks. See aeg tuleb leida erakonna esimehe tööaja arvelt.