Madis Ajaotsa sõnul võttis kuratooriumi koosseis üheks eesmärgiks maaülikooli vastutusvaldkondade maine parandamise ühiskonnas, et oleks tagatud ka maaelu teaduspõhine järelkasv. „Kuratoorium on oma valdkonna ekspertide esinduslik kogu, kes saavad kaasa aidata ka teooria ja praktika sidumisele. Noored peaksid õpingute jooksul olema pidevalt kursis oma valdkonna ettevõtetega, saades sealt teooria kõrvale praktilist ja tänapäeva tehnoloogiatega põimitud kogemust,“ võttis Ajaots kokku kuratooriumi seisukohad.

Eesti Maaülikooli kuratooriumi uues koosseisus on Madis Ajaots, Margus Ameerikas, Tanel-Taavi Bulitko, Veljo Ipits, Toomas Kevvai, Margo Külaots, Reno Laidre, Toomas Lepp, Lembit Lump, Andres Onemar, Ivari Padar, Tiina Saron, Tiina Toomet, Jaan Õunapuu ning Helir-Valdor Seeder.

Vastavalt ülikooliseadusele on kuratoorium ülikooli ning ühiskonda siduv nõuandev kogu, mille liikmed nimetab Vabariigi Valitsus, kuulates ära ülikooli seisukoha. Kuratooriumil on 11-15 liiget ning kuratooriumi volituste kestus on kolm aastat.