Pärnu ilutulestik maksab 5000 eurot ja teoks saab see kohalike ettevõtjate toel. Tänavuse üheksaminutilise ilutulestiku teeb eriliseks erinevates punktides üheaegselt toimuv dünaamiline vaatemäng, mis muudab ilutulestiku võimsaks ja laiaulatuslikuks. Kestus on pikem kui möödunud aastal. Ilutulestikku lastakse Pärnus vana silla juurest jõe vasakult kaldalt. Kõige parem on aastavahetuse ilutulestikku vaadata risti üle jõe, st jõe paremalt kaldalt. Kindlasti avaneb ka sillalt suurepärane vaade. Eri kõrgustesse avanevad efektid ei jää nägemata ka neile, kes Pärnu keskväljakul kuuse juures uut aastat tervitavad.

Tallinna linnavalitsus lubab, et traditsiooniline ilutulestik tuleb tänavu üllatusterohke ja meeldejääv. Vabaduse väljakul toimuva Ilutulestiku eel esinevad Eesti Otsib Superstaari telesaates osalejad ja hooaja võitjad. Tänavu annab sündmusele uut hingamist videomapping, mille käigus projitseeritakse Vabaduse väljak 10 majale efektne videoinstallatsioon. Uus aasta saabub ilutulestikuga, mis kestab 10 minutit ja 10 sekundit. Taevasse lennutatakse 6348 lasku ja maksumus on 14 460 eurot. Varasemaga võrreldes on tänavuaastane ilutulestik kallim ning mahult suurem ja ajaliselt pikem. Möödunud aastane ilutulestik kestis kaheksa minutit ning oli ligikaudu 5000 eurot odavam. Turvalisuse kaalutlustel palutakse Vabaduse väljakule tulles pürotehnika ja klaastaara koju jätta, sest rahvamassis ja peomeeleolus võivad need osutuda ohtlikuks nii omanikule, kui ka ümbritsevatele inimestele!

Tartu linna aastavahetuse ilutulestik maksab linnale 3490 eurot. Ilutulestik kestab orienteeruvalt üheksa minutit. Selle ajaga lastakse taevasse 6097 erineva kõrguse ja efektiga tähepommi.
Ilutulestiku kõrgus jääb vahemikku 30-180 meetrit. Ilutulestik lastakse taevasse traditsioonilisest kohast ehk Atlantise kõrvalt haljasalalt. Parim koht vaatamiseks Raekoja platsi jõe poolsest servast, Vabaduse pst ja Vanemuise mäelt.

Rapla vallavalitsus korraldab nagu igal aastal, kas sel aastavahetusel ilutulestiku Rapla kesklinnas. Ilutulestikuga antakse avapauk Rapla valla 125. juubeliaastale. Taevasse lastakse seitsme minuti jooksul 2780 erinevat tähepommi, mis tõusevad kuni 180 meetri kõrguseni. Ilutulestiku kestvus, asukoht ja maksumus, 2200 eurot, on sama, mis eelmisel aastal.

Rakvere linnas korraldab ilutulestikufirma Firestudio koos linna ettevõtjatega. Nagu eelnevatelgi kolmeteistkümnel aastal, lastakse see üles Vallimäelt. Seekord on kavas palju on uudseid efekte. Kui võimas ilutulestik tuleb, oleneb selleks laekunud summast. Ilutulestiku tarbeks saab teha panuse OÜ Firestudio arvelduskontole EE742200001120049034 Swedbankis. Oma panuse lisavad ka nii linn kui OÜ Firestudio. Eelmisel aastal kujunes ilutule maksumuseks 5400 eurot.

Võru linnavalitsus ilutulestikku ei korralda.

Jõhvis toimuvat ilutulestikku rahastavad sponsorid ja selle maksumus on ligi 1900 eurot. Ilutulestikku lastakse Jõhvi keskväljakul.

Narvas toimub traditsiooniliselt kaks ilutulestikku Peetri platsil ilutulestik lasteprogrammis algusega kell 20.00 (kestvus umbes neli minutit), mille hind on 1000 eurot ja ilutulestik algusega kell 01.00 (kestvus umbes seitse minutit), mille hind on 2000 eurot. Ilutulestike korraldamise kulud kaetakse Narva linnaeelarvest.

Hiiu valla ilutulestik toimub Kärdla keskväljakul täpselt südaööl ja kestab kuus minutit. Ilutulestiku maksumus on 1500 eurot.

Kuressaares toimub aastavahetuse ilutulestik traditsiooniliselt linna keskväljaku lähistelt ja on eriti hästi vaadeldav linna südames jõulukuuse juurest, kuhu linnarahvas armastab koguneda. Tänase seisuga maksab see 2400 eurot, kuid on lootust, et toetajaid tuleb lisaks. Linna eelarvest läheb ilutulestiku korraldamiseks 1500 eurot , ilutulestiku korraldajate lubatud boonus 800 eurot ja sponsoreid oli tänaseks üks 100 eurose toetusega. Praeguse seisuga kestab ilutulestik kuus minutit.

Haapsalu linn on ilutulestikuks eelarvest eraldanud 2200 eurot. Seitse minutit kestva tulevärgi käigus lastakse taevasse 2780 raketti. Võimsaimaid raketid lendavad kuni 180 meetri kõrgusele. Ilutulestikku on kõige parem jälgida lossiplatsilt.