Ta on veel hullem. Ida-Virumaa olukord ei parane, kui praegune poliitika jätkub. Me oleme ehitanud paksu läbipääsmatu seina meie ja meie naabri Venemaa vahele.

Kuni see sein on nii paks ja nii kõrge, et sealt läbi ei saa, seni pole mõtet Ida-Virumaale investeerida.

Venemaa enda majandus on ju ka kehvas seisus. Rubla kukub nagu kivi, nafta hinnalangus lööb Venemaad hoopis enam kui meid...

Te olete nagu vabariigi president, kes oma riigi sünnipäeval räägib pool ajast naaberriigist. Kas te kujutate ette, et minu peres on sünnipäev, ma kutsun külalised kokku ja hakkan siis naabrit sõimama?

Mind ausalt öeldes paneb imestama ka Eesti ajakirjandus, kes ei saa aru, et sõja õhutamine võib viia sõjani välja. Ma julgeks öelda, et praegu Venemaa meid sõjaliselt ei ohusta. Me oleme Euroopa Liidus, kuhu astumise avaldusel oli minu kui Eesti valitsusjuhi allkiri. Me oleme ka NATOs.

Praegu on olukord pingeline Musta mere ääres – nn Ukraina küsimus –, kuid mitte ainult. Lisaks on küsimused araabia maades ja Euroopas, küsimused on Hiina majanduses, kütusehindade languses. Probleeme on väga palju.

Mida arvab endine peaminister Tiit Vähi meie praegusest valitsusest ja olukorrast Ida-Virumaal, sellest loe homsest Maalehest.