Samuti Eesti suurima metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud juhatuse esimees, kodanikukasvatuse edendaja ja Surju vallavolikogu pikaaegne esimees, metsamajanduse insener Kadri-Aija Viik ning tõuaretaja, Eesti Maakarja Kasvatajate Seltsi tegevjuht ja ulatusliku tõumonograafia „Eesti maakarja arengulugu“ autor Käde Kalamees.

Eesti tänab kohaliku elu edendajaid, kelle tegevus on rikastanud paljusid meie piirkondi. Valgetähe teenetemärgi saavad Tartu Maanaiste Liidu kauaaegne esinaine, Sootaga Maanaiste Seltsi juht ja Lähte naiskoori koorivanem Urve Kaasik; Eesti Jalgrattamuuseumi eestvedaja, kohaliku elu edendaja ja vabakutseline IT ekspert-konsultant Valdo Praust Järvamaalt; Maarja rahvamaja juhataja ja kohaliku kultuurielu üks eestvedajaid Jõgevamaal Tiia Pärtelpoeg; Raplamaa külaliikumise üks algatajaid ja Kodila kandi kodu-uurija Ester Kulagina; rohkem kui 30-aastase staažiga Valgamaa veterinaararst Urve Laidvee, piiriülese veterinaaria-alase koostöö algataja Lätiga.

Teenetemärgi saab Haapsalu Viigi Kooli tööõpetuse õpetaja erivajadustega lastele ja paljude käsitöö õpitubade vedaja Villu Baumann, kes on ka pikaajaline Maalehe tarbijalisa Targu Talita kaasautor.