Hiiumaa maheliha rühib Eesti turule
Ettevõtte juhatuse liige Tarvo Nõmm ütles, et Hiiumaa Lihatööstus on leidnud oma niši, esiteks hiidlaste jaoks, kes saavad oma loomi realiseerida, ja teiseks tarbijate jaoks, kes soovivad kvaliteetset maheliha, kirjutab Hiiu Leht.
Hiiu, Tormi ja Käina Konsumis on kohalik maheliha müügil olnud juba kolm aastat. Nüüdseks on hiiumaine maheliha müügil ka enamikus Tallinna mahekauplustes, Coop keti poodides üle Eesti ja Rimi keti kaupluste Talu Toidab osakondades. S
amuti leiab seda paljude mandri kohvikute ja restoranide roogades. Maheliha müük saarel aga kümnekordistub igal suvel.
“Nõudlus talleliha järele on suurim suvel, just seepärast paneme osa lambalihast sügavkülma, et oleks suvel klientidele pakkuda,” rääkis Nõmm. Lisaks on tööstusel kokkulepe mõne lambakasvatajaga, et nad oma loomi kauem karjas hoiaksid. See annab võimaluse varustada kauplusi värske lambalihaga suvelgia.