Kohalikud kutsuvad Kalesi tööstusparki masinakeskuseks, kasutatakse ka nime tööstuspark, kuigi umbes 80 000 ruutmeetri suurune territoorium on naabervalla Rae tööstusaladega võrreldes üsna pisike.
Raasiku vallavalitsuse hiljuti tellitud mobiilipositsioneerimise uuringu järgi käib Raasiku valda tööle 1283 inimest erinevatest omavalitsustest, neist paarsada Kalesi ettevõtetesse.

Kalesi masinapark loodi nõukogude ajal, seal oli Aruküla kolhoosi remonditöökoda, mille juures seisis pidevalt arvukalt kolhoosimasinaid.
Volikogu esimees, Raasiku aleviku elanik Ants Kivimäe meenutas, et töökoda oli aktiivselt kasutuses ning andis paljudele tööd: „Paljud ilmselt ei teagi, mis seal territooriumil varem oli. Masinakeskuse territoorium oli avar ja ruumikas ning kolhoos oli loonud korraliku remondibaasi.”

Ta jutustas, et mitmed kolhoosiaegsed hooned on praegugi alles ning ettevõtete kasutuses. Palju hooneid on juurde ehitatud ning kunagisest avaruses on saanud ruumikitsikus: „Territoorium on nii täis ehitatud, et vaevalt sinna keegi enam juurde mahuks.”

Loe pikemalt Sõnumitoojast.