Mahepõllumajandusliku maa osakaal Eestis oli 2015. aastal 16 protsenti. Maheteravilja kasvatati ligi 36 tuhandel hektaril. Mahekaera kasvatati Eestis eelmisel aastal 10 888 hektaril, järgnes suvinisu 4693 hektaril, aga kasvati ka maherukist, -suviotra ja -talinisu ning õlikultuure. Jõudsalt arenes ka mahekaunviljade kasvatus, näiteks põldhernest kasvatati eelmisel aastal 2888 ja põlduba 951 hektaril.

Tulundusühistu Wiru Vili tegevjuht Meelis Maks rõhutas mahepõllumajandustootjate koostöö tähtsust. „Kui koos tellida sisendeid, teha külviplaanid, teravilja kasvuajal hinnata kvaliteeti ja võtta proovid ning lõpuks koguda saak kokku, sorteerida, ladustada ja kuivatada ning teha ettevalmistused müügiks, siis saab oluliselt kulusid kokku hoida,“ nentis Meelis Maks. „Koos on kergem ka oma toodangule turge leida, sest üksikult müües oleks kogused liiga väiksed. Praegu aga müüvad Eesti maheviljakasvatajad vilja Soome, Saksamaale, Taani ja ka USA-sse,“ lisas Maks.