Juhan Särgava selgitas Maalehe veebile, et ta on ametlikult ministri nõuniku ametit pidanud alates selle nädala esmaspäevast 5. detsembrist.

„Ministri nõunikud võetaksegi ametisse tähtaegselt ministri ametis viibimise ajaks,“ rääkis Särgava. Lisades naljaga pooleks, et proua sai just pärlid kaela panna, et nüüd on ministri nõuniku abikaasa. „Ja nüüd selgus, et jälle ei ole mitte keegi!“ naeris AS Saidafarmi juhataja.

Tõsinedes aga selgitas ministri nõunik Särgava, et tema jätkab oma ametis senikaua, kuni uus minister määratakse. Ametist lahkumine võib sündida alles järgmisel nädalal, kui president praeguse ministri ametist vabastab ja uus kinnitatakse.

Asise tööinimesena ei lase Juhan Särgava end hetke meeleoludest häirida. Ta kinnitas, et praegu kiirustab ta ministri juurde nõupidamisele, kus arutusele tuleb mahetootmise olukord Eestis.

„Minister toimetab jätkuvalt oma kava mööda ja samamoodi tegutsevad ka nõunikud,“ ütles Juhan Särgava. Ta selgitas, et minister Repinskiga on ta arutlenud Organic Estonia ehk Mahe-Eesti idee edasi arendamise teemal.

2015. aastal valis Arengufond välja Organic Estonia võiduidee, eesmärgiga luua Mahe-Eesti idee teostamise esmased eeldused. Tööd alustati neljaliikmelise toimkonnana, kuid tänaseks on liikumisega liitunud juba üle 60 panustaja – toidu, metsa, keskkonna, turismi, looduskosmeetika ja üldise mahemajanduse valdkondadest, samuti teadlased, konsultandid, konsulendid, turunduse asjatundjad ning vabatahtlikud abilised.

Särgava oletas, et Mahe-Eesti liikumise edasise toetamine võetakse ka valitsuse saja päeva programmi.

Elu näinud mehena ei imesta Juhan Särgava, et tal nõuniku tööaeg nii lühikeseks jääb. „Nii juhtuski, sain nõuandmiseks hoo sisse võtta, kui töö läinud oligi,“ nentis Juhan Särgava. Lisades, et seda oli ju ette näha, et Repinskile ei anta rahu, ka erakond ei saa töörahu, nii et ministri tagasiastumine on igati loogiline käik.