Eggo munatööstuse juhi Vladimir Sapožnini sõnul suureneb lihavõttenädalal ja sellele eelneval perioodil munade müük hüppeliselt ja selle jooksul müüakse ligi 3,5 miljonit valget muna. „Konkurents munaturul on tugev ning see avaldub ka lihavõttenädalal, kuid õnneks on tarbijate teadlikkus kodumaise muna eelistamisest tõusuteel,“ ütleb Sapožnin. „Siinkohal kutsun inimesi üles eelistama eestimaist muna, mille tunneb ära munal oleva templi peal olevast EE- märgistusest,“ lisab Sapožnin. Eestimaiseid Eggo-mune müüakse erinevates suurustes nii 6-, 8-, 10 ja ka 18- muna pakendites.

Vereloovutajad saavad kingiks karbi mune

Munatööstus teeb lihavõtteperioodil traditsiooniliselt koostööd Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskusega. Juba mitmendat aastat järjest saavad vahetult enne lihavõttepühi kõik vereloovutajad kingiks karbi Eggo mune. Munapaki saab orienteeruvalt kuni 400 doonorit. „Iga vereloovutus päästab kellegi elu ja aitab vähemalt kolme patsienti. Kuna munad on tervislikud ja sisaldavad kõiki toitaineid, mida inimese organism vajab, soovime Eggo munadega anda tublidele doonoritele jõudu,“ märgib Sapožnin. Verd saab loovutada Tallinna verekeskuses aadressil Ädala tänav 2 ja DoonoriFoorumis Foorumi keskuse neljandal korrusel, aadressil Narva mnt 5.

Mõeldes pühadeks valmistuvate inimeste ootustele, on Eggo-kaubamärgi all tänavuseks lihavõtteperioodiks jõudnud turule Eggo Lihavõttemunad, mille karbis on lisaks munadele ka 3 munavärvi. Eristuva pakendiga munakarbis on 10 Eggo M-suuruses muna ning kollane, punane ja sinine munavärv.