Munavõie

Kõige lihtsam on valmistada munadest munavõiet. Lisaks tavapärasele muna-või-maitseained kooslusele, võid munavõidele lisada veel veidike kohupiima, keedetud porgandit ning suitsukana. Mikserda porgand, munakollane, toorjuust, kohupiim ja suitsukana. Haki munavalge väikesteks tükkideks ning sega munavõide hulka.

Täidetud munad

Suhteliselt lihtne, aga maitsev viis keedumunade kasutamiseks on teha täidetud mune. Selleks tuleks segada või ja munakollased, lisada juurde majonees, sinep ja maitsesta soolaga. Saadud segu tõsta lusikaga munapoolikutesse ja kaunista.

Peida muna salatisse

Mune võib kasutada nii värsketes kui ka koorega salatites. Veidi rukolalehti, kirsstomateid, parmesani ning paprikaviile. Kõige peale kanafileed või suitsukana ning munaviile, lisaks mee-õlikaste juurde (1 osa mett, 1 osa õli, 1 osa palsamiäädikat, 1 osa mahedat sinepit) ja ongi kiire ja maitsev salat valmis. Allikas: Rannamõisa

Teine võimalus on teha tuunikalasalatit. Nõruta tuunikala, lisa kurki ja tomatit. Tükelda juust. Pese jääsalat ja rukola, rebi tükkideks ja aseta taldrikutele. Jaga taldrikute vahel võrdselt kurgid, tomatid, juust ja tuunikala. Sega kastme koostisosad kokku ja vala salatile.

Muna käib ka pirukasse

Lihtne võimalus mune kasutada on teha pikkpoiss lehttaignaga.
Valmista pikkpoisitainas. Sega suures kausis riivsai vedeliku hulka ning lase sel natuke aega paisuda. Koori sibul ja haki hästi peeneks. Lisa riivsaiale kõik ained ja sega tainas ühtlaseks. Vormi tainast niiskel töölaual pikk peenike rull. Rulli lehttainas 0,5 cm paksuseks. Tõsta pikkpoiss taina keskele ja ühenda taina servad ülal. Pane pikkpoiss küpsetuspaberiga kaetud plaadile nii, et ühenduskoht jääks pikkpoisi alla. Määri pikkpoiss munaga ja torka kahvliga sisse augud. Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju keskosas 40-45 minutit. Allikas: Toidutare