Varem on suurima osalejate arvuga võistlused olnud 2011. ja 2013. aastal, mil osalejaid oli 49. Ülejäänud Eestist eristub Saaremaa sellega, et mujal on rohkem esindatud holsteini tõug, saarel aga punane. Lisaks elab Saaremaal umbes 20% eesti maakarja tõuloomadest ehk veidi üle saja lehma, millega ollakse maakondade arvestuses esimesel kohal.

"See on nagu vanade tuttavate ja sõprade kokkutulek," kommenteeris vissivõistlust vaatama sõitnud Maalehe ajakirjanik Lii Sammler.

Enne võistlust vaatavad omanikud lehmad üle, neilt pestakse reisitolm maha ja poleeritakse läikima.

Ilusaima eesti maakarja tõugu vissi konkursil osalevad Mereranna PÜ, talupidaja Jaan Kiider ja talupidaja Liia Sooääre kokku kümne lehmaga. Loomi hindab Soome kohtunik Kalle Saastamoinen.

Eesti holsteini tõugu vissi konkursil osalevad Mereranna PÜ, Kõljala POÜ, Rauni POÜ kokku 17 lehmaga. Loomi hindab kohtunik Andres Leesmäe.

Eesti punase tõugu vissi konkursil osalevad Mereranna PÜ, Kõljala POÜ, Karla PÜ, Salme POÜ, Rauni POÜ, talupidaja Jaan Kiider, Salme POÜ, Ranna Agro ja Hekva OÜ kokku 27 loomaga. Lisaks on veel kaks osalejat Hiiumaalt. Veiseid hindab kohtunik Rein Hallik.

Maakarja arvestuses võitis Liia Sooääre lehm Ünna, kes on sündinud 2011. aastal ning lüpsab neljandat laktatsiooni.
Holsteinide seas kujunes lõpuks välja Kõljala-Rauni maavõistlus. Kaksikvõidu – nii vissi kui reservvissi tiitli - sai Rauni POÜ. Vissi nimi on Kiire ning reservvissi nimi Tali.
Punaste lehmade hulgast valiti parimaks Kärla POÜ lehm Sireli ning reservvissiks Kõljala POÜ lehm Kirme.
Parim loomaesitleja oli Rita Paiste Kõljala POÜ-st.