28.09.2017, 00:00
Eesti parim hoidis on marineeritud hiirmelon
Tänavune Maalehe hoidisekonkurss eristub varasematest ja ehk ka tulevastest selle poolest, et võidutöös kasutatud hiirmelonist pole enamik inimesi varem midagi kuulnudki.

Konkursile saabunud ligi kuuekümne toote seast valiti ka kõige efektsemalt kujundatud hoidis, milleks osutus Tiiu Kokmann-Konsapi hoidisepurk, mis kandis ülikonda.
FOTO:
Laupäeval Olustveres toimunud Maalehe hoidisekonkursil maitses Põltsamaa Felixi toiduainespetsialistidest koosnev žürii ära ligi kuuskümmend võistlusele toodud hoidist ning valis välja parimad.
Et oli võrdlemisi hea marja- ja õuna-aasta, siis suurema osa konkursile saadetud hoidistest moodustasid moosid, seejärel salatid ja vürtsikad lisandid ning mitmel moel valmistatud kurgihoidised. Üsna palju oli nii soolastes kui magusates hoidistes kasutatud ka pihlakamarju, mis tundub nii marjarohkel aastal igati loogiline.