Viini šnitsel – rahvusroog, mis nii lihtsalt ei õnnestu
Ükski teine roog ei ole nii tihedalt seotud Austriaga, kui seda on Wiener Schnitzel, Viini šnitsel, millest on saanud üle maailma kuulus rahvusroog, lausa Viini sümbol.
Selle klassikalise liharoa valmistamisel on mitu nüanssi, mille arvestamata jätmine võib selle rikkuda. Sel sügisel toimunud Austria gurmeenädala raames pühendasid kaks kokka Austriast meie kokkasid šnitsli valmistamise saladustesse.
Juba XVII sajandil tunti Viinis taldrikusuurust lihatükki, mida nimetatigi šnitsliks. Roog, mis on väärt kandma nime Viini šnitsel, on tehtud vasikalihast. Kui see valmistatakse sealihast, nimetatakse seda šnitsliks Viini moodi.
Liha paksus võib olla 5 või isegi ainult 3 mm. Esimese puhul on rohkem liha maitset, õhem tükk nõuab veelgi suuremat hoolt.