Oma kõnes lausus minister: „Kui mõtleme Pärnumaa maitsete peale, siis esimesena lööb ilmselt pähe kala, aga kindlasti rikastavad Pärnumaa maitseid ka põllu- ja metsaannid ning kohalikud saadused. Pärnumaa on juba varasemalt toiduvaldkonnas eredalt silma paistnud. Pärnumaal on palju suurepäraseid restorane, tublisid toidutootjaid ja huvitavaid toiduüritusi, näiteks Pärnu restoranide nädal, Tahkuranna kurgifestival, Räime West, Kihnu mere pidu ja mitmed teised.“

Iga käik oli väga oskuslikult ning kunstipäraselt kokku pandud. Kõige rohkem tekitasid elevust räimeleib, mille tarbeks puhuti tolm vanalt retseptilt, burger Vana Tallinnaga maitsestatud räimega ning mesine magustoit. Üks huvitavamaid leide menüüs oli hüljes, mida vana rannarahvas nimetas karvakalaks.

Kõikide menüüvalikutega käisid kaasas hoolega läbimõeldud saamislood ning loomulikult oli mõeldud ka joogipoolise peale. Külalised said maitsta nii rabarberi-, võilille-, mustsõstra-arooniaveini kui ka kukeseenevermutit, mis keha puhastab ja parasiitidest vabastab.

Imetlusväärne, et kõik serveeritud joogid olid kohalike tootjate valmistatud. Pärnumaa on saamas Eesti esimeseks veinipiirkonnaks. Õhtu lõppedes tänasid külalised püstijalu aplodeerides ka õhtusöögi valmistanud kokkasid, kelle rivi oli tõeliselt pikk.

Õhtu lõppedes jagas oma muljeid ka Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste: „Õhtusöök aitas väga hästi kaasa ühe meie maitsete aasta eesmärgi täitmisele - viia kokku kohaliku toidu tootjad ja pakkujad. Juba avaõhtusööki korraldades said mitmed kokad Pärnumaa toidutootjate kontakte juurde, kellega nad varem koostööd ei olnud teinud ja leppisid koos tegemises juba kokku. Roogade kõrvale serveeritud räimeleib küpsetati spetsiaalselt selleks õhtusöögiks Kihnus ja selleks, et tulemus eriti maitsev oleks, tuuniti varasemaid retsepte päris tublisti. Kohandatud retseptiga räimeleib sai nii hea, et see tiivustas Kihnu naisi ka mai alguses toimuva Räimeretke jaoks külalistele serveerimiseks uut leivategu hakkama panema ja piirkonna traditsioone au sees hoidma.“