Toidupärandil põhineva tootearenduse toetamiseks ja ERMi toidusuveniiri märgise tootmisse kaasamiseks premeeritakse esikohta 300 euroga ning teist ja kolmandat kohta 100 euroga. ERMi toidusuveniiri märgisega tooted planeeritakse muuseumipoodi müügile tuua hiljemalt tänavu sügisel.

Konkursile laekus 28 võistlustööd 20 tootjalt ning võidutööde kõrval oli esindatud nii kama, trühvlid, leib kui ka kuivatatud aia- ja metsaannid. Hindamiskomisjon andis välja kolm auhinnalist kohta. Auhinnatutel on õigus kasutada oma toodete reklaamis märgist „ERMi toidusuveniiri konkursi võitja“.

Konkursi hindamiskomisjoni kuulusid Anu Kannike (ERM), Pille Runnel (ERM), Kairi Ustav (ERM), Liina Kuzemtšenko (ERM), Merle Roomets (ERM), Reet Piiri (ERM), Anu Järs (ERM), Ester Bardone (Tartu Ülikool), Ülle Jukk (Jõgevamaa Koostöökoda) ja Kai Lobjakas (Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum).

Konkursile olid oodatud kohalikku toidupärandit ja toorainet väärtustavad võistlustööd. Osaleda võisid kõik füüsilisest isikust ettevõtjad ja juriidilised isikud.

ERMi toidusuveniiri konkurss korraldati osana ERMi toidukultuuri arendamise projektist „Konkurentsivõimeline teadustegevus ERMi akadeemilistes vastutusvaldkondades“, mida toetab EL Regionaalarengu fond.