Järgmise nädala reedel ja laupäeval, 4.-5. detsembril, korraldab Pärnumaa majandusõpetajate ainesektsioon koostöös TÜ Pärnu Kolledži ja Eesti Ühiskonnaõpetajate Seltsiga õpilasfirmade laada “Pärnumaa Jõulud`09”. Reedel toimub Pärnu kolledžis õpilasfirmade liikmetele ja juhendajatele koolitus. Sama päeva õhtul toimub meelelahutuslik tutvumisõhtu Pärnu Noorte Vabaajakeskuses.

Praeguseks on oma osalemissoovist teatanud 34 firmat. Nende hulgas on nii põhikoolide minifirmasid kui kui gümnaasiumi astme õpilasfirmasid: Sindi Gümnaasium, Pärnu-Jaagupi, Vändra-Pärnjõe, Juuru, Kohila, Värska, Parksepa, Võru Kesklinna Gümnaasium, Misso Keskkool, Kanepi Keskkool, Mikitamäe kool, Narva, Tartu Kunstigümnaasium, Luunja Keskkool, MTÜ Lasterikaste Perede Liit, Tallinna Ametikool.

Laupäeval panevad õpilasfirmad oma kauba müüki Port-Artur 2 kaubanduskeskuse avaratel pindadel. Müügipäev kestab kella 9.30st kuni 15.30ni. Laada pidulik avamine toimub kell 11.00. Õpilasfirmade laada avamisel on lubanud osaleda abilinnapea Jane Mets. Vahetult peale müügi lõpetamist tehakse kokkuvõtted ja parimaid premeeritakse tunnustusega. Valikud langevad tublimatele müüjatele, eeskujulikuma müügikoha kujundajatele, autasustatakse innovaatilisemaid tooteid ja teenuseid ning jagatakse palju eripreemiaid. Samuti tunnustatakse parimat minifirmat. Ka Port Artur valib oma lemmiku.

Laada head kordaminekut toetavad Pärnumaa Omavalitsuste Liit, Pärnu LV, TÜ Pärnu Kolledž, Büroo Maailm, Port Artur, AIESEC, Maiasmokk, Freespeed OÜ.

Täiendavat infot saab korraldustoimkonnalt, kui kirjutada elektronposti aadressil: mari.suurvali@pc.ut.ee