Mida mõtlevad ja räägivad Pärnus toimunud kahest õpilasfirmade laadast Sindi Gümnaasiumi 4.A klassi õpilased, kes osalesid nii Kaubamajakas kui Port Arturis? Nende juhendaja on Eneli Arusaar.

Fotol: Eneli Arusaar tutvustab laste parimaid kirjandeid


Kaubamajakas peetud laat „Jäärmark”

Cristin Aring: Seal oli väga tore, kuna ma arendasin oma julgus- ja suhtlemisoskust.

Karl Kivila: See jõululaat oli minu jaoks väga tähtis, sest seal laadal sain ma oma perega tehtud (maalitud) klaase müüa ja inimestele rohkem jõulumeeleolu luua.

Eliise Kull: Mina müüsin telefonikotte. Mul oli 6 telefonikotti. Ma müüsin kõik telefonikotid ära. Ma sain väga palju ideid, mida järgmine aasta teha.

Alo Parts: See oli suurepärane kogemus. Ma sain üle kolmesaja krooni. Ma müüsin üle poole asjadest. Kõik oli hästi mõtestatud, kuid üks viga oli. Lauad olid liiga väikesed. Inimestel ei mahtunud asjad ära. Minu rühm sai kolm tänukirja. Isegi mu väikesed õed käisid mul abis.

Leaana Tomson: Mina müüsin maha kõik järjehoidjad, mis ma kodus tegin. Ühe ostis ära minu ema. Ma panin hinnaks kolm krooni. Minu firma nimi oli Meistrid.

Sander Laaneväli: Seal oli põnev. Nimelt osteti pooled asjad ära. Me nägime laadal rattamehi. Nad hüppasid ühe kummi peal. Seal laadal oli veel palju tantsijaid.

Mihkel Saks: Ma müüsin klaasimaale ja minult osteti kaks tükki ära. Kõige rohkem meeldisid mulle trikiratturid, sest neid oli põnev jälgida.

Port Arturis peetud laat „Pärnumaa Jõulud 2009”

Brigita Fitkulina: Meil ei mahtunud kaup lauale ja me panime selle laua alla. Meil oli igav, sest inimesed ainult kiitsid meie kaupa, aga ei ostnud seda. Peale laata meid kiideti ja anti ka jäätist. See oli küll tõsiselt tore, kuna kõik kes seal osalesid, tahtsid väga jäätist. Sooviksin ka järgmisel aastal osaleda jõululaadal.

Kein Makovei: Raha saime me teenida ka. Seda raha oli natuke vähe, oleks tahtnud rohkem saada. Minu arvates oli see laat fantastiline.

Marie Ruumet: Mina tegin puidust küünlaaluseid ja kaarte. Kaarte osteti, aga puidust küünlaaluseid mitte. Mulle meeldisid teiste laste mõned loodussäästlikud tooted. Port Arturis oli tore, aga vahel väsisid jalad seismisest ära. Seepärast oligi hea vahel ringi käia ja teiste tooteid vaadata.