Telkla avatakse sellel perioodil iga päev kell 11 ja tegevusi jätkub kuni kella 22-ni.
Tihedasse programmi on ära mahutatud esinemised, arutelud, õpitoad, lastehommikud, võistlusmängud ja palju muudki. Näiteks on võimalus õppida erinevad käsitöölisi tegevusi, vaadata multikaid ning filme, tantsida ja mõnuleda igaõhtustel kontsertidel, kus esinevad eelkõige just noored. Ka ootame peatelki Belgia noori, kes räägivad lähemalt oma kultuurist ja avavad fotonäituse Pärnu linnast läbi oma silmade.

Päeva jooksul saavad noored osa võtta erinevatest võistlusmängudest ja töötubadest. Infopunkti inimesed räägivad töötamisest vabatahtlikena ja välismaal õppimise võimalustest . Ka on kohal Pärnumaa Noorte Liit, kellega koos valmistatakse rinnamärke. Lisaks saab Loodus- ja Tehnikamaja eestvedamisel proovile panna oma orienteerumisoskusi.

Samal perioodil leiab aset rannapargis Gabriele Moe- ja Tantsukooli linnalaager „Beat Geek“.

Iga päev mitu erinevat töötuba

Suurt rõhku paneme taas muusikale, pakkudes töötubadena välja noortele muusikutele võimaluse enda täiendamiseks kahes tasuta õpitoas. Üllar Kallau räägib teisipäeval kell 16 bluesist ja Indrek Palu tutvustab kolmapäeval kell 17 efektiprotsessoreid ja muid elektroonilisi muusikainstrumente.
Õpitu kinnistamiseks saavad töötoas osalejad sama päeva õhtul ka ühiselt laval jämmida.

Suure ilumeelega noori ootame esmaspäeval kell 14 ja neljapäeval kell 15 Irja Salova juhendamisel õppima henna kehamaalingute tegemist. Kolmapäeval kell 14 ja reedel kell 16 on võimalus aga õppida erinevate patside punumist. Selleks puhuks palume kaasa võtta huvilistel ka üks pikajuukseline sõber.

Pühapäevast reedeni ootame aga kõiki noori osa võtma tasuta heategevuslikust töötoast, kus õpetatakse käepaelte punumist. Valminud tööd saadetakse koos tervitussõnumiga käepaela valmistajalt UNICEFi puudust kannatavatele lastele välismaal.

Täpsema info töötubade ja registreerimise kohta võib leida Sinise Nädala kodulehelt, facebooki UNICEFI Sinise Nädala Noortetelgi ürituselehelt ja Pärnu Noorte Vabaajakeskuse kodulehelt www.vabaajakeskus.ee

Igaõhtused tasuta kontserdid

Noortetelgi tiheda igaõhtuse kontsertprogrammi avavad Pärnu noored bändid. Pühapäeva õhtul võib suure telgi laval nautida kell 19 noortebände OL* & Mairo, Saphail, Facelift Deer ja Twins Inc.
Esmaspäev on pühendatud aga erinevatele tänavamuusikutele, keda kutsume üles esinema ja oma oskusi näitama kell 19. Peale tänavamuusikute astuvad üles kahel järjestikusel õhtul ka Europa Cantat Junior noortekoorid nii Eestist, kui ka mujalt maailmast. Kui teisipäeval ja kolmapäeval saab kuulda noorte muusikute töötoas õpitut, siis neljapäeval kell 18 kõlab telgis sootuks käsikellade ansambel Agapella. Päeva jääb aga lõpetama kell 19 algav Bluesiklubi õhtu. Ka reedel kell 18 saab kuulda taas Agapellat, kuid kell 19 on lava täiesti vaba erinevatele noortebändidele, kes esineda soovivad. Vajalik on vaid eelnev registreerimine meilile olle@vabaajakeskus.ee

Kontsertmaratoni jääb lõpetama laupäevane Suur Suvekontsert, mille peaesinejaks on Eesti Otsib Superstaari peafinaali pääsenud Artjom Savitski.