Peeter Loo tutvustab lähemalt võitnuks osutunud eskiisi

Pärnu staadioni tribüünihoone eskiislahenduse konkursil selgus täna võitja. Selleks osutus töö nimega „Sprint“, mille autoriks on Kamp Arhitektid OÜ.

„Võib öelda, et žürii otsus oli üksmeelne – võidutöö eristus selgelt teistest konkursile saabunud töödest. Meile imponeeris, et selles on nii elegantsi kui jõulisust, töö on arhitektuuriliselt atraktiivne kõigist neljast küljest vaadelduna,“ ütles Pärnu linnapea ja žürii esimees Toomas Kivimägi võitjat välja kuulutades. „Töös on lennukust, samas on see mahult optimaalne. Mitte kõige odavam, aga ka mitte kõige kallim lahendus,“ lisas Kivimägi. „Ilus, karge, elegantne ja põhjamaine,“ iseloomustas võidutööd žürii teine liige, Merle Kinks Muinsuskaitseametist.

„Olen jätkuvalt optimistlik staadioni valmimises hiljemalt 2015. aasta kevadel. Selle aasta lõpuks soovime saada projekteerimisega ühele poole, seejärel tuleb ehitushange ja loodetavasti kevadel 2014 jõuame lepinguni ehitajaga, et alustada töödega 2014 aasta suvel,“ kirjeldas Kivimägi lähituleviku plaane.

Kamp Arhitektid OÜ-st tuli Pärnusse auhinda vastu võtma üks võidutöö autoreist, arhitekt Peeter Loo. Võidutöö autoreiks on veel arhitektid Jan Skolimowski, Mari Arvisto ja Ülo Peil.

Lisaks anti välja teine ja kolmas koht ja kaks ergutusauhinda. Teise koha vääriliseks peeti tööd nimega „Grandstand“, mille autoriks on BIM Pro AB OÜ ja Lokk EA OÜ. Kolmanda kohaga autasustati tööd „Sol“, autoriks Arhitektuuribüroo Emil Urbel OÜ. Auhinnafond jagunes: esimene koht 4 300 eurot, teine koht 3 200 eurot, kolmas koht 2 100 eurot ning kaks ergutusauhinda à 1 000 eurot. Arhitektuurivõistluse esimese preemia välja andmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Žürii koosseisu kuulusid Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, Pärnu Linnavalitsusest linnaarhitekt Karri Tiigisoon ja arhitekt Kristjan Kullerkan, Pärnu Spordiliidu esindaja Enn Hallik, Muinsuskaitseametist Merle Kinks, Eesti Arhitektide liidust arhitektid Andres Siim, Ahti Lääne ja Mai Šein.

Pärnu Linnavalitsus kuulutas aprillis välja avatud ideekonkursi Pärnu staadioni tribüünihoone eskiislahenduse saamiseks.

Alates 22. juulist näeb võistlustöid Pärnu Raamatukogus.