„Teadsime, et peame ühe müügikoha juurde tegema,” märkis Ave Haamer. „Meil oli algul plaan laieneda Räpinasse, aga kuna seal tulid rendipindadega ette probleemid ja samal ajal tuli teade Eesti Lihatööstuse pankrotist, siis meil õnnestus kibekiirelt leida Vastse-Kuustes rendiruumid ja plaan muutus.”

Paar aastat tagasi, kui loodi seakasvatajate ühistu Eesti Lihatööstus, mis ostis Vastse-Kuuste tööstuse, oli Haameri talu üks ühistu asutajaid. Loodetud tulu sellest ei tõusnud ja nad astusid peagi ühistust välja. Käesoleva aasta alguses läks Eesti Lihatööstus üldse pankrotti ja suleti ka vabrikupood.

„Loodus tühja kohta ei salli, üritame selle lünga täita,” ütles Ave Haamer. Uus lihapood asub mitte maantee ääres, nagu senine, vaid umbes 400 meetri kaugusel asulas sees, Coopi toidupoega samas majas aadressil Kesktänav 16.

„Esimene päev läks väga hästi,” hindas ta algust. Esimesed kolm-neli tundi oli järjekord lausa uksest välja. Poest saab osta värsket liha ja lihatooteid. Haameri talu teised lihapoed asuvad ka Vilustes ja Põlvas, lisaks on liha müügil Põlva Maksimarketis.

Ave Haamer on Maalehele rääkinud, et põllumehel tuleb terve ahel enda käes hoida ehk lisaks tootmisele tuleb tegeleda ka turustamisega, et vee peal püsida. Järjest rohkem läheb tarbijate seas hinda seegi, et Haameri talus kasvatatakse teravili ise, söödetakse see sigadele ja müüakse liha ise maha. Teisalt on siis kõik enda kontrolli all ja sellise kvaliteediga, nagu vaja.
Haameri talu Vastse-Kuuste lihapood asub Coopiga samas majas.