„Tegime kodus plaanid ja joonised valmis ning nende järgi sõitsime Ventspilsi lillevaipa tegema,” räägib naine. Vaiba etteantud mõõtmed olid 2,5x2,5 meetrit ning maksimaalne kõrgus 20 sentimeetrit.

„Ootasime võitu väga ja oleme selle üle uhked,” ütleb Reenumägi. „Kõige uhkemad peaksid olema aga meie õpetajad Räpina aianduskoolist – kui sinu õpilased võidavad sind sinu oma mängus, siis pead sa olema teinud midagi väga õigesti ja südamega.”
Võidumeeskonnale andis diplomi üle Ventspilsi meer Aivars Lembergs.

Viieliikmelisse meeskonda kuulusid ka tema õde Anu Uibo ning floristid Anneli Jürioja, Eve Kivi ja Olga Klebanov. Üheskoos nad varem võistelnud polnud.

„See oli võimas, ma ei suuda siiamaani uskuda, et meil nii hea tiim oli,” sõnab Reenumägi, kellel on õega Tartus ühine ettevõte Pulmalill OÜ ning nad tegelevad pulmade ja teiste ürituste dekoreerimisega.

Millega tegu?

Ventspilsi lillevaipade võistlus toimus augusti esimesel nädalavahetusel 19. korda. Kuna sel suvel avati ka uus Ventspilsi kontsertsaal, valiti festivali deviisiks „Õite meloodia”.

Lillevaipade võistlusel demonstreerisid oma mõttelendu ja käteosavust 20 võistkonda floriste viiest eri riigist. Eestist oli kohal kaks tiimi, Leedust seitse, üks Venemaalt ja üks Valgevenest.

Samal nädalavahetusel tähistas linn oma sünnipäeva rongkäikude, võistluste, kontsertide ja suure ilutulestikuga. Muuhulgas esines linnapäevadel ka Ewert and The Two Dragons. Vaata videot tänavustest Ventspilsi linnapäevadest siit.

Ühtlasi on Reenumägi Läti valitsev meister floristikas, kuna võitis eelmised Läti meistrivõistlused. Parima assistendi tiitli pälvis toona tema õde.

Erinevatel floristikavõistlustel püüab Reenumägi käia kaks-kolm korda aastas. Selliseid võistlusi, kus tuleb luua just lillevaip, korraldatakse tema sõnul viimasel ajal ka Leedus, aga hästi suur lillevaip tehakse augustikuus Brüsselis.

Pärast võistlust hoitakse lillevaipu veel mõned päevad linnarahvale vaatamiseks promenaadil.

Järgnevast galeriist näed fotosid võidutiimi loomeprotsessist.