Kööseli sõnul jagunevadki kliendid peamiselt koduaiapidajateks ja linnahaljastajateks – mõlemal juhul saavad rahuldatud ka kõige nõudlikumad ostusoovid.

20 aastat parimaid kogemusi


Käesoleval aastal tähistab Vääna Puukool väärikat 20. sünnipäeva. Muu hulgas on Vääna Puukool üks Eesti esimesi nii suures mahus tegutsevaid puukoole.

20 aastat tegutsemist tähendab võimsat kogemust nii ettevõtluse kui ka puude-põõsaste kasvatamise mõttes. Aeg on parim näitaja mõistmaks, millised sordid ja vormid Eesti oludesse kõige paremini sobivad. Vääna Puukoolile lisab kindlust klientide hea tagasiside: Kööseli sõnul on kliendid läbi aastate puukooli taimedega väga rahul olnud.

„Algusaastatest alates on meie puukoolis spetsialiseerutud just okaspuude kasvatusele. Mõned aastad tagasi lisandusid sortimenti ka erinevad lehtpõõsad. Nende aastate jooksul oleme näinud ja aru saanud, millised liigid ning sordid on võimelised meie kliimaga kohanema. Elupuude, kuuskede, mändide, kadakate, nulgude ja lehtpõõsaste erinevaid sorte ja vorme kasvatame nii kodumaale kui ka piiri taha. Puukoolis kannavad taimede eest hoolt pikaajaliste praktiliste kogemustega töötajad,” selgitab ta.

Üheskoos töötajate ja klientidega läbitud aeg on inspireerinud Vääna Puukooli töötajaid ka pidevalt sortimenti laiendama.

Ent täpselt nagu igas muuski valdkonnas, on ka puukoolis oma vääramatud läbi aegade lemmikud, mida kliendid ikka ja jälle soovivad. Vääna Puukoolis on sellisteks populaarseteks toodeteks elupuud ja harilik kuusk, samuti mägimännid.

Põhjamaadesse sobivad taimed


„Vääna Puukooli hüüdlause „Meil on taimed, mis rõõmustavad klienti ka pärast esimest talve!” peab paika,” kinnitab Kädi Köösel.

Vääna Puukooli tugevus on suurim valik just Eestis kasvatatud taimi: kasvatatakse vaid neid puid, mis meie kliimasse sobivad. Just sel põhjusel eelistavad Vääna Puukooli taimi ka soomlased, sest Eesti ja Soome kliima on sarnased ning Vääna Puukooli taimed on vastupidavad.

„Osa väiketaimi tuleb Vääna Puukooli Hollandist, aga on suutelised meie kliimas kohanema. Otse Hollandist tulnud taim on õrn. Nende kevad algab varem, meil on aga veel öökülmad ja terav kevadpäike, mis võib mõjuda soojast Hollandist tulnud taimele hukutavalt. Kohalik taim alustab kasvu koos meie kevadega,” selgitab Kädi Köösel.

Klient saab ka haljastusnõu

Kädi Köösel julgustab puukooli tulijaid avameelselt oma soovidest ja vajadustest rääkima, sest nii saab töötaja talle parimaid lahendusi soovitada. „Aitame oma klientidel kokku sobitada ja leida lahendusi erinevate taimede kasutamiseks haljastamisel. Tihti võib leida meie puukoolist teistest erinevaid ja eristuvaid sorte, mis rikastavad igat haljastusprojekti.

Oleme paljude aastate jooksul olnud püsipartner nii professionaalsetele haljastajatele kui ka hobiaednikele. Kui haljastajad soovivad suurtes kogustes ja suuri taimi, siis hobiaednikud otsivad tihti puukoolist taimi, mis ei kasva suureks või väga suureks. Soovitakse näiteks madalamakasvulist kuuske, mis kaunistaks koduhoovi jõulude ajal ja mida saaks ka tuledega ehtida. Või kääbuskasvu taimi, mis ei kasva väga suureks, sest aias napib ruumi. Otsitakse midagi erilist, mis pilku püüaks. Samas on vaja ka koduaeda privaatsust tekitada ja sel puhul otsivad kliendid taimi, mida istutada elavaks taraks. Meie populaarseimad müügiartiklid on harilik kuusk, hariliku elupuu sordid „Brabant” ja „Smaragd” ning lookjas ja kääbus-mägimänd,” räägib Kädi Köösel.
Jaga
Kommentaarid