„Keegi ei unustanud põllumehi ära,” lükkas kuuldused ümber rahandusminister Martin Helme.

Ta selgitas Maalehele, et kui nad kevadel eelarvet koostama hakkasid, oligi seis keeruline.
„Me tegelesime eelarve kärpimisega ja oleme väga palju keskendunud top up´ile, mis on oluline, on signaali mõttes oluline,” rõhutas Helme.

Ta lisas, et samas ei maksa unustada seda, kui palju raha tuleb meie põllumajandusse ja maaelule Euroopa Liidu toetuste kaudu.

„2020. aasta riigieelarve kaudu läheb koos eurotoetustega ju põllumajandusse ja maaelusse üle 360 miljoni euro. See on väga suur raha, mis aitab meil nii põllumajandust kui maaelu laiemalt,” rõhutas rahandusminister.

„Minu sõnum on täna see, et valitsus on näinud väga suurt vaeva, et põllumajandustoetus oleks nii suur nagu ta nüüd on,” teatas Helme.

Nimelt otsustas Riigikogu rahanduskomisjon nüüd toetada ettepanekut eraldada 2020. aasta riigieelarves täiendavad viis miljonit eurot põllumajandusettevõtete üleminekutoetuseks.

Nii et hetkeseisuga läheb kolmapäevasel Riigikogu istungil hääletusele viie miljoni asemel uuesti 10 miljonit. Mis mahus kinnitatakse siseriiklike põllumajandustoetuste lõplik maht 2020. aastaks, selgub kolmapäeval Riigikogus riigieelarve kolmandal lugemisel.