Võrus asuv Kubija hotell-loodusspaa paistab Eesti spaade hulgast silma mitme asja poolest. Esiteks muidugi asukoht – Võru on Tallinnast 3 tunnise autosõidu kaugusel, kuid elu kulgeb siin täiesti teises rütmis. Linn on kenasti korda tehtud ning kindlasti kuuled siin iseloomulikku võro kiilt, mis ainuüksi oma eheda kõlaga paneb juba suunurgad tõusma. Avastamist väärivad ka ümberkaudsed vaatamisväärsused nagu Suur-Munamägi, Rõuge Ööbikuorg või Vastseliina linnus.

Tunne end kui kodus

Kubija hotell-loodusspaa on väga kodune koht ning üks väiksemaid Eesti spaade hulgas. See tähendab, et siin ei ole pikki kõledaid koridore, segadusse ajavaid majatiibu ning sadu hotellitube. See spaa sobib ka nendele inimestele, kes ehk nii väga ei armasta suuri rahvahulkasid ja melu. Siin saad tunda end sama turvaliselt ja mõnusalt kui kodus.

Rõhk on Kubijal rohkem tervise eest hoolitsemisel ja heaolutunde loomisel ning vähem meditsiinilistel protseduuridel. Sellepärast ei ole paketis ka arsti vastuvõttu, küll aga seenioride lemmik hoolitsused ehk massaaž ning käte ja jalgade hoolitsused.

Paketis leidub uuendusliku lisana terviseloeng ja üks aktiivtegevus kas kepikõnni või lühimatka näol. Loengud on üldharivatel terviseteemadel nagu toitumine, liikumine või venitusharjutused. Need toimuvad aruteluvormis ning neil saab igaüks nõu küsida just teda puudutavatel teemadel.

Kosutav uni ja hüva roog

Kosutav uni on hea tervise alus. Kubija hotell-loodusspaa on tuntud ka oma suurepäraste magamistingimuste poolest. Siin on kõik toad sisustatud nii, et uni maitseks võimalikult hästi – akendel on täispimendavad katted ja tubades magamiseks sobilik sisekliima. Vaikusest peetakse siin lugu – kuna hotell on väike, siis järgitakse põhimõtet, et puhkus on kõige olulisem ning pidu peetakse mujal. Rääkimata sellest, et puhkajat ei häiri siin ka liiklusmüra, sest hotell asub teedest eemal ilusa männimetsa keskel.

Kubijal saab proovida ehedaid võrumaiseid maitseid. Siin järgitakse põhimõtet kasutada toidu valmistamisel võimalikult palju ümberkaudsete ettevõtjate pakutavat toodangut. Suuresti see ka õnnestub, sest Võru kandi rahvas on väga ettevõtlik ning siin toodetakse palju omapärast alates suurepärastest kohalikest siidritest lõpetades imemaitsva kitsejuustuni välja. Ehk et kängurulihapraadi Kubijal mekkida ei saa, küll aga saab proovida lähedasel rohumaal kasvanud maheveisest valmistatud rooga.

Milline võiks olla enesetunne pärast 3-päevast puhkust spaas? Spaas on põhimõte, et tuleks võtta aega maha ja lubada endale hellitatud olemist. Kolm päeva eemal kodusest rütmist ja keskendudes vaid iseendale peaks olema just paras puhkus, et tunda end taas värske ja energilisena.