Võib olla on põhjus selles, et meie loomuses on vajadus liikuda ja reisimine on muutunud meie jaoks lihtsamaks ja turvalisemaks kui kunagi varem. Alati jääb muidugi võimalus vaadata filme, lugeda reisiraamatuid või surfata internetis, kuid küllap oleme loodud nii, et täiusliku emotsiooni saamiseks peame nuusutama lõhnu, kogema maitseid ja kuulma helisid või hoopiski kõnekat vaikust. Või on see hoopis vajadus mõista, et kodu on parim paik maailmas.

Nii nagu avaneb maailm meie ees, peaks ka iga uus reisiemotsioon avama meis endis uusi tahke. Ja mis oleks põnevam kui võimalus otsida teistmoodi rütmi paigust, mis on meile justkui tuttavad ja omamoodi lähedasedki.

Rännates peaksime alati meeles pidama, et uutes paikades oleme külalised. Et mõista erinevusi, mis meid ühendavad on vajalik aru saada teiste kultuuride kommetest ja tavadest. Nagu me eeldame, et meie oma kodus aksepteeritakse teatud meie endi poolt kehtestatud reegleid, peaksime püüdma mõista ka teiste rahvaste kombeid. See ei tähenda muidugi seda, et objektiivne kriitika ja oma arvamus peaksid puuduma.

Viibimine maailma erinevais paigus paneb meid tihti mõistma, kuivõrd habras on meie koduplaneet. See, kes näinud oma silmaga Surnumere suremist tajub ümbritsevat keskkonda hoopis teisiti. Meie aeg on kiire ja igapäevaelus me unustame tihti tasakaalu.

Germalo Reiside reisikalendri leiate meie kodulehelt. Kohtumiseni Eakate Festivalil!