Marju Lauristini juubeliks


Kolmapäeval, 8. aprillil kell 22.05 jõuab ETV eetrisse juubelisaade Marju Lauristinist “Marjustin 8.0”. Marjustin sai temast juba noorpõlves ning sõprade ja tudengite jaoks on ta Marjustin senini. Ometi pole ta loobunud oma vanemate, tuntud juunikommunistide perenimest, püüdes oma tegevusega anda sellele uus ja väärikas sisu.

Armastatud õppejõust, silmapaistvast poliitikust, teadlasest ja targast inimesest räägivad juubelisaates vend Jaak Allik, lapselaps Estookin, Lauristini õpilased Raul Rebane, Tiit Matsulevitš ning Taavi Eilat, aga ka sõbrad Mari Tarand, Ülo ja Mari Tuulik ning Merle Karusoo. Saatejuhtideks on Marjustini õpilased Margit Kilumets, Madis Jürgen ja Hans H. Luik.

Ajalooline seiklusfilm

Reedel, 10. aprillil kell 16.10 on TV3 eetris Iiri–Inglise–USA ajalooline seiklusfilm aastast 2004 “Kuningas Arthur”. Legendil põhinev lugu räägib kuningas Arthurist (Clive Owen) ja tema rüütlitest. Tegevus toimub Rooma impeeriumi aegsel Inglismaal, mida ohustab suur ja võimas sakside hord. Kuna roomlastel on niigi raskusi enda territooriumi hoidmisega, otsustavad nad Inglismaa saksidele jätta. Kohalikud põlisrahvad aga võtavad nõuks vaenlase vastu võidelda. Nende juhiks saab Inglismaal roomlaste leeris ilma teinud väejuht Arthur.