Elektrikatkestusel, isegi pinge kõikumisel ei pea aga tagajärg selline olema. Juba aastakümneid on olemas katkematu voolu allikad ehk UPSid. Need tagavad, et igasugune pinge kõikumine jätab seadmed puutumata. Lahendusi selleks on erinevaid ning nendega saab kaitsta elektroonikat ja seadmeid nii kodus kui asutustes.

PERHi Mustamäe haiglasse on üles seatud hiiglaslik UPSside park, mis on võimeline haigla tööks vajaliku elektri tagama umbes tunniks ajaks. Tänu sellele saab tagada patsientidele hädavajaliku abi. Ühtlasi annab UPS piisava ajavaru generaatoritele üleminekuks. Riia haiglas olid olemas vajalikud generaatorid, kuid puudus UPS, mis oleks taganud sujuva ülemineku generaatoritele.

Nii võimsat parki igaüks omale koju või kontorisse ei vaja. Kodus piisab väikesest mustast kastist arvutilaua juures, et elektroonikat kaitsta. Praegusel sügistormide ajal on see eriti aktuaalne. Kodune UPS-seade hoiab elektri kadumisel pinget nii kaua üleval, et pooleliolev töö arvutis salvestada, lasta printeril leht lõpuni printida või distantsõppel koolilaps saab koolitöö nõutud ajaks üles laadida. Samuti aitab UPS neid, kes elavad piirkondades, kus pinge vooluvõrgus kipub kõikuma ja elektriseadmed seetõttu enneaegselt rikki lähevad.