Kotike heegelnõela, lõnga ja pooliku tööga tasub alati ligi hoida, nii saab igal vabal momendil pisut käsitööd teha. Ruudu heegeldamine ongi just parasjagu nii väike töö, mille võib ette võtta ka bussisõidul, ilma et peaks suurt kotti kaasa vedama.

Kui vajalikud ruudud olemas, tuleb need omavahel ühendada. Selleks on mitmeid võimalusi. Kui soovite ühenduskohta rõhutada ning esile tõsta, võib motiivid kokku heegeldada kinnissilmustega. Selleks asetage kaks motiivi kokku, pahem pool jääb sissepoole ning heegelnõel haarab motiivide mõlema serva kahe kohakuti oleva silmuse alt.

Kokkuõmblemisel võib kasutada üleloomispistet. Selleks asetage kaks motiivi kõrvuti lauale nii, et pahem pool jääb ülespoole ning servasilmused on kohakuti. Õmblemiseks võib kasutada sama tooni lõnga, mida tööski kasutasite, aga kui soovite esemele õmblusega ka dekoratiivsust lisada, võib kasutada hoopiski teist tooni lõnga.

Teki viimistlemiseks õmmelge motiivid kokku ning soovi korral heegeldage ka servad üle. Seejärel pange töö puhtale vaibale, millele on asetatud lina. Siluge välja kõik kortsud. Vajadusel võtke appi joonlaud ning mõõtke servade pikkused – ikka selleks, et kõik servad võrdsed oleksid. Kinnitage nööpnõeltega. Piserdage tekile vett ning siluge motiivid vormi, võttes taas kord appi nööpnõelad. Laske esemel kuivada ning alles seejärel eemaldage nööpnõelad.