Uut tüüpi kosmosefilm

Esmaspäeval, 1. veebruaril kell 22.30 teleesilinastub TV3 ekraanil 2018. aastal USA ja Jaapani ühistööna valminud ajalooline draama “Esimene inimene”.

Peaosatäitja Ryan Gosling astub üles Neil Armstrongi rollis, kelle vaatevinklist kogu kümnendi kestnud NASA kuuvallutusprogramme Gemini ja Apollo jälgitakse. See on maailma ühe kuulsaima, ent samas kinniseima ja salapäraseima mehe lugu. Tegu on ka vormiliselt täiesti uut tüüpi kosmosefilmiga. Nimelt otsustasid tegijad kasutada võimalikult palju päris tehnikat ning minimaalsel määral arvuti genereeritud eriefekte.

Põnev Läti dokfilm

Neljapäeval, 4. veebruaril kell 22.05 on ETV ekraanil Läti dokfilm “Mu spioonist isa”.

See on lugu noorest naisest, kes avastab ennast luuremängude keskelt ja peab tegema valiku, mis lõikab ta igaveseks ära eelmisest elust. Isiklikke arhiivimaterjale ja taaslavastusi kasutades elustab film 1970ndate lõpu, millesse on põimitud ootamatult uude ning tundmatusse maailma sisenenud noore naise mälestused, kuidas ta Riia Ülikooli tudengina sai võimaluse sõita New Yorki, külla oma diplomaadist isale ning miks ta enam kodumaale tagasi ei pöördunud.