Renoveerimise käigus tuli ette palju üllatusi ja ka projektide muudatusi. Tänaseks on kõik ootamatused lahendatud ja hobustel ning kasvanduse töötajatel oluliselt paremad tingimused. SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Langi arvates on need tallid Eesti parimad.

Ajaloolisel Tori Hobusekasvanduse väraval, mis on aja jooksul üsna viltu vajunud, vahetati välja punastest tellistest osa ja nihutati raskuskeset, et värav loomulikult sirgemaks vajuks. Uue värava ehitamise vastu oli Muinsuskaitseamet kategooriliselt.

Lastel on nüüdsest hobukasvanduses oma mänguväljak, kus kiigud on hobuste kujuga.

Olulisel kohal on turvalisuse tõstmine. Kasvanduse territoorium hakkab olema õhtust hommikuni suletud ning tallidesse paigaldatakse videovalve.

Raha oleks veel vaja

Murekohaks on puudujääv finantseering, et ehitada korralikud välirajatised hobuspordi arendamiseks. Rahapuuduse tõttu piirduti sepikoja konserveerimisega ning 4. tall on osaliselt lahti.

Tori hobusekasvandus tähistab tänavu 165. saastapäeva ja juubeliaasta üheks oluliseks teetähiseks peetaksegi suuremahuliste renoveerimistööde lõpetamist.