Kolmas lugeja märgib, et praegusest koolide distantsõppele saatmisest ei piisa, sest õppeasutustesse on siiani lubatud 1.–4. klassi õpilased, kes maske ei pea kandma ja levitavad nõnda viirust edasi. “Kas teatrid, kus rangelt reegleid järgiti, olid nakkuskolded?” küsib ta meelelahutusele seatud piirangutele viidates.

Veel üks lugeja ütleb jällegi, et kõik algab üleüldisest kodus püsimisest. “Hängimine poodides, restoranides, higihaisust nõretavates ruumides, kinodes, teatrites jne tuleb lõpetada,” arvab ta.


Üks maskikandmise kohustuse pooldaja täpsustab, et avalikus siseruumis oleks see tõesti vajalik, kuid õues ilmtingimata mitte. “Välitingimustes on mask vajalik ainult siis, kui keegi teisele otse lähedalt näkku tatistab,” selgitab ta, et õues piisab kahemeetrise distantsi hoidmisest.

Riigipiiride sulgemise pooldaja ütleb, et sellega on juba hiljaks jäädud. “Viimane sobiv aeg selleks oli 1. september, kui kevadine viirus oli Eestist haihtunud, aga uusi variante polnud veel jõutud sisse tuua,” ütleb ta, kuid möönab, et mingil määral oleks sellest ehk ka praegu kasu. “Et tõkestada muundunud ohtlikumate tüvede sissetoomist.”

On ka neid, kes piiranguid üldse vajalikuks ei pea. Üks nii arvajaid põhjendab, et kes kardab, see piiraku end soovi korral ise.

Samuti on ka neid, kelle arvates võiks piirangud mitte kehtida neile, kes on vaktsineeritud või haiguse juba läbi põdenud.