Kuid kaunistamisel ei pea piirduma vaid pabersalvrättidega, katsetada tasub vanade ajalehtede, kaartide ning miks mitte ka tapeediga. Väga populaarsed on noodipaberid, mida on samuti võimalik hobipoest osta, kui neid kodus ei juhtu olema.

Töö käik

Valige pigem pisikeste lillede või motiividega salvrätid, sest suuri selgeservalisi motiive on esemele sättida raskem, nii et tulemus ka kaunis jääks.

Salvrätid on enamasti kolmekihilised, kuid pindade kaunistamiseks kasutatakse vaid pealmist kihti, seda, kus on pilt peal.

Kui ei soovi teravat üleminekut motiivi ja taustavärvi vahel, rebige motiiv ettevaatlikult välja. Kui sobiv motiiv on olemas, eemaldage salvrätilt tagumised kihid.

Pintseldage liim esemele, mida soovitate kaunistada, mitte salvrätile, sest niiskeks saades läheb see kergesti katki. Motiivi esemele kinnitamiseks kasutage vahtkummist padjakest või puhast majapidamispaberit. Alustage motiivi keskelt ning liikuge õrnalt tupsutades väljapoole. Seejärel laske esemel kuivada.

Pestav ka masinas

Kui soovite eset tulevikus nõudepesumasinas pesta, kasutage vaid portselanile mõeldud liimi ning lakki ja kuumutage pärast kuivamist eset 30 minutit 150 kraadi juures.

Meisterdamiseks vajalikke vahendeid leiab hobipoodidest. Ärge unustage, et kanga ja portselani jaoks on erinevad liimid ning lakid. Kui eset ei ole tarvis pesta ning vastavat liimi ei ole käepärast, võib selle ise segada PVA-liimist ja veest.