“Praegusel kriitilisel ajal ei tohiks küll reisida,” toetab ka Anne Marika mõtet õige aeg ära oodata. Karin kirjutas samuti, et kõik algab meist endist. “Niikaua kui midagi pole paremaks muutunud, püsigem kodus,” soovitas ta.

Nii mõnigi lugeja tõi välja, et Eesti on praegu nakkuse leviku poolest ju kõige ohtlikum koht maailmas. “Reisides saaks siit natukeseks ära,” toodi välja. Teinegi märgib, et reisis alles paar nädalat tagasi ja reisiks veelgi. “Palju turvalisem on tšarterlennuga reisida näiteks Egiptusesse või Tenerifele kui siin Mustamäelt Ülemiste keskusesse,” põhjendas ta, et turistidele kehtivad vähemalt nõuded negatiivsete testide osas ja inimesed on hoolsamad reegleid jälgima.

Üks lugeja aga tänab sarkastiliselt neid “vastutustundlikke reisiselle”, kes LAVst ja UKst on viiruse uue tüve sisse toonud. Teine pakub välja, et muretult võiksid reisida vaktsineeritud ja haiguse hiljuti läbi põdenud inimesed, kel vastav tõend olemas. Seda võimalust kasutaks ka lugeja Janek, kes lubab pärast vaktsiinisüsti kindlasti reisima minna.

Sel aastal juba kaks korda reisinud lugeja kirjeldas, et tema on reisides olnud küll väga reegleid austav. “Hoian distantsi, kannan maski, testin enne ja pärast reisi,” selgitas ta.

“Kui inimesed enda käitumist ei muuda, siis on peagi kõik lukus. Kes meid varsti oma riiki puhkusereisile üldse vastu võtta soovib, see on küsimus,” arvas Terje.