Neljapäeval (18.03.) pärastlõunal jõuab Põhja-Eestisse lumesadu, mis lõunasse levib ning maa järk-järgult kerge lumega katab. Saju järel läheb külmenevas õhus kirde- ja põhjatuul tugevamaks, õhutemperatuur jõuab tõusta veel plusspoolele.

Reede (19.03.) öösel suurem sadu lahkub ning miinuskraadid võtavad võimust. Päev möödub kargemas õhus üksikute lumehelveste saatel. Kõle tuul võtab tuure maha alles õhtupoole.

ILM AASTA TAGASI

18. veebruaril 2020 kõikus õhutemperatuur 7,8 (Heltermaa) ja 3,7 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Roomassaares 23,3 m/s. Vihma sadas Tõraveres 4,7 mm. Päikest paistis Ristnal 7,2 tundi.

Laupäeva (20.03.) öö on selgem ja vaiksem ning termomeetrinäit langeb mõnel pool ka alla –10°. Päeval vallutab Põhja-Euroopa võimas madalrõhuala, mille lõunaservas jõuab Läänemere äärde soojem õhk. Eesti võtab kevade vastu veel miinuskraadidega. Vastu õhtut jõuab merelt kohale lumesadu.

Pühapäeval (21.03.) saavad miinustest plussid ning lumest järk-järgult lörts ja kohati ka vihm. Teeolud muutuvad keeruliseks, seda enam et tugev tuul keerutab märjad helbed tuisuks.

Uus nädal (22.–24.03.) annab Kesk-Euroopa kohal tugevneva kõrgrõhkkonna servas lootust kevadisemale ilmale. Domineerivaks saab selge taevas ning läände pöörduv õhuvool kannab sooja juurde.